Son Dakika Haberler

Fenerbahçe, Atiker Konyaspor'a sahasında kaybetti

Eklenme Tarihi: 18.03.2017 - 21:15

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Atiker Konyaspor'a 3-2 yenilen sarı-lacivertliler, puan kayıplarına bir yenisini ekledi Atiker Konyaspor, tarihinde ilk kez Fenerbahçe'yi deplasmanda yendi



İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Atiker Konyaspor'a 3-2 yenilerek puan kayıplarına bir yenisini ekledi.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Atiker Konyaspor, 17. dakikada Riad Bajic'in golüyle 1-0 öne geçti. Bu gole 21. dakikada cevap veren Fenerbahçe'nin sevinci kısa sürdü. Yeşil-beyazlılarda 22. dakikada tekrar sahneye çıkan Bajic, bir gol daha attı ve Atiker Konyaspor soyunma odasına 2-1 önde gitti.

İkinci yarıya da golle başlayan Atiker Konyaspor, 54. dakikada Ömer Ali Şahiner'le bir gol daha bularak durumu 3-1'e getirdi. Moussa Sow'la 72. dakikada farkı 1'e indiren Fenerbahçe, daha sonra kurduğu baskıdan gol çıkaramadı ve sahadan 3-2 yenilgiyle ayrıldı.

Bu sonuçla Fenerbahçe, 44 puanda kaldı. Sarı-lacivertliler, Kadıköy'deki 13. maçında ise 16. puanını kaybetti.

Atiker Konyaspor ise bir hafta aradan sonra tekrar galip gelerek puanını 35'e yükseltti.



- 5 hafta sonra kaybetti



Fenerbahçe, Süper Lig'de 5 hafta sonra yenildi.

Son 5 haftada 3 beraberlik ve iki galibiyet alan Fenerbahçe, Atiker Konyaspor karşısında sahasında yenilgi yaşadı.



- Atiker Konyaspor'dan tarihi galibiyet



Atiker Konyaspor, tarihinde ilk kez Fenerbahçe'yi deplasmanda yendi.

Daha önce 29 yıllık rekabette İstanbul'da oynanan 15 maçı da rakibine kaybeden ve hiç puan alamayan yeşil-beyazlılar, bugün Kadıköy'de bir ilk imza atarak sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.



- Skrtel'de güzel gol



Fenerbahçe'nin Slovak stoperi Skrtel, şık bir gole imza attı.

Maçın 21. dakikasında kendi yarı alanın son metrelerinden aldığı topu yaklaşık 30 metre süren Slovak stoper, uzak mesafeden çektiği şutla meşin yuvarlağı filelere yolladı.

Skrtel, Fenerbahçe formasıyla Süper Lig'de bu sezon 2. golünü kaydetti.



- Sow 4 hafta sonra



Fenerbahçe'nin ikinci golünü atan Sow, ligde 4 hafta sonra rakip fileleri havalandırdı.

Maçın ikinci yarısında Ozan Tufan'ın yerine oyunda dahil olan Sow, 72. dakikada Atiker Konyaspor ağlarını sarstı. Sow, bu sezon ligdeki gol sayısını ise 9'a çıkardı.



- Tepkiler erken başladı



Fenerbahçeli taraftarlar 22. dakikadan itibaren takımını ve yönetimi protesto etmeye başladı.

Atiker Konyaspor'un ikinci golünden sonra tribünler sahadaki sarı-lacivertli futbolcuları ıslıklarken, "Yönetim istifa." ve "Ali Koç başkan Fenerbahçe şampiyon." şeklinde de tezahüratlar yaptı.

Tepkilerin yoğunlaştığı futbolcu ise Ozan Tufan oldu. Genç futbolcu skor 2-1'ken ayağına her top geldiğinde ıslıklandı. Ozan ikinci yarının başında yerini Moussa Sow'a bıraktı.



- Fernandao'nun durumu



Maçın 33. dakikasında sol kolu kırılan Fernandao'nun yarın sabah ameliyat edileceği öğrenildi.

Ambulansla hastaneye kaldırılan Brezilyalı futbolcunun sol dirseği ile omuz arasındaki kemikte parçalı kırık tespit edildiği açıklandı. Tecrübeli futbolcunun yarın ameliyat edileceği ifade edildi.




Kaynak: