Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Fedakar öğretmenden öğrencileri için 'Formül Duvarı'

Iğdır'da görev yapan öğretmen Ali Kaya, tatile gitmek yerine öğrencilerinin öğrenmekte zorluk çektiği formül ve konuları okulun duvarlarına resmetti.

Fedakar öğretmenden öğrencileri için ’Formül Duvarı’
Iğdırlı Ali öğretmen, tatile gitmek yerine okulda kalıp öğrencilerinin öğrenmekte güçlük çektiği formül ve konuları okulun koridor duvarlarına çizdi.

Aşağı Erhacı Mahallesi'ndeki Şehit Öğretmen Şevki Akgün Ortaokulunda görev yapan güzel sanatlar öğretmeni Ali Kaya, okulun duvarlarına ve zeminine çizgi film karakterlerinden matematik formüllerine kadar birçok şekli resmetti.

Özellikle Türkçe, matematik, ingilizce, sosyal bilimler ve fen bilimleri derslerinde yer alan ve öğrencilerin öğrenmekte zorlandığı konu ve formülleri duvarlara çizen Kaya, bu sayede öğrencilerin konuları daha kolay öğreneceğini düşünüyor.

Okulun duvarlarına 1,5 aydır resimler çizen Kaya, yaklaşık 4 yıl önce okulda göreve başladığını belirterek, öğretmen olmanın kendisi için gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu söyledi.

Hem okulun görsel anlamda geliştirilmesi hem de öğrencilerin derslerini kolay anlaması için böyle bir çalışma yaptığını anlatan Kaya, "Diğer öğretmenlerimizle yaptığımız fikir alışverişleri doğrultusunda özellikle öğrencilerimizin zorlandıkları konuları görselleştirmek istedik. Öğrencilerin derste zorlanacağı, öğrenmekte güçlük çekecekleri konuları okulun duvarına görsel olarak çizdim. Öğrencilerimiz teneffüs aralarında zaman geçirirken bu görselleri birebir gördüklerinden dolayı bu bilgiler zihinlerinde daha kalıcı oluyor." dedi.

Yüksek lisans tezini çoklu zeka kuramı üzerine yaptığının ve görsel zekanın öğrenme üzerinde büyük etkisi olduğunun altını çizen Kaya, "Bunu okulumuzda uygulamaya koyuyoruz. Çalışmalarımızla öğrenmede kalıcılığı hedefliyoruz, okulumuzun görselliğini arttırıyoruz ve daha iyi öğrenmeye teşvik etmeye çalışıyoruz. Yaptığım işten zevk alıyorum, hele ki öğrencilerimiz bunu görüp mutlu oldukları zaman tamamen işe odaklanmış oluyorum." diye konuştu.

Çalışmalarının meslektaşları, öğrencileri ve velilerce beğenildiğini aktaran Kaya, "Öğrencilerimizin bir şeyler öğrenmelerine vesile olmak beni çok mutlu ediyor." ifadesini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English