Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Fatma Toru özel çocukları ve ailelerini ağırladı

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Down Sendromlu çocuklar ve aileleriyle buluştu. Birbirinden eğlenceli etkinlikleri Başkan Toru’nun eşliğinde gerçekleştiren özel çocuklar doyumsuz bir gün yaşadılar. Down Sendromunun bir farklılık ve farkındalık olduğunu hatırlatan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Onlar hayatımıza +1 değer katan insanlar. Yüreklerinin güzelliğini düşününce esasında eksik olanlar onlar değil bizleriz” diye konuştu.

Fatma Toru özel çocukları ve ailelerini ağırladı
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Down Sendromlu çocuklara ve ailelerine , Dünya Down Sendromu Farkındalık Gününde doyumsuz bir gün yaşattı. Konya Down Sendromlular Derneği işbirliği ile düzenlenen programda , özel çocuklar ve aileleriyle ‘Meram Millet Bahçesinde’ buluşan ve çocukların bu özel gününü kutlayan Başkan Fatma Toru, etkinlikler öncesinde her bir çocuk, ailesi ve öğretmenleriyle ayrı ayrı ilgilenip sohbet etti. Öğretmenlerinden ve ailelerden çocuklar hakkında bilgi alan Başkan Fatma Toru, downsendromlu çocukların etkinliklerine de eşlik etti. Çocukların, bu buluşma sebebiyle yaşadığı büyük mutlulukla birlikte etkinlik tam anlamıyla bir karnaval havasına büründü. 

“ÇOCUKLARIN MUTLULUĞU GÖRÜLMEYE DEĞERDİ”

Daha sonra başlayan etkinliklerle çocukların mutluluğu ikiye katladı. Öğretmenleri ve anne babalarıyla yaptıkları kuklalarla eğlenen çocukların yüzlerinin boyanmasıyla kutlama iyiden iyiye renklendi. Öğretmenleriyle dans eden çocuklar Başkan Fatma Toru ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler. Gençlik Merkezi Ponosunu da boyayan çocukların mutluluğu ‘Çim Kızağı’ ile birlikte tavan yaptı.  Günün sonunda finali çim kızağı ile yapan Down Sendromlu Çocuklar büyük heyecan da yaşadılar. Unutulmaz bir gün yaşayan özel çocukların aileleri bu özel günden dolayı Başkan Fatma Toru’ya teşekkür ettiler. 

BAŞKAN TORU; “ONLAR HAYATIMIZA +1 DEĞER KATAN İNSANLAR” 

‘Down Sendromunun bir hastalık değil bir farklılık ve farkındalık’ olduğunu hatırlatan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise, “Hayat bu farklılıklarla güzel. Onlar eksik değil hatta bir kromozom fazladır. Onlar bir insanı kıramaz, üzemez, zarar vermezler. Kötü düşünceleri, kötü hasletleri hatta kötü rüyaları bile yoktur. Bu sadece meleklerde olabilecek hasletleri taşıyanlar mı eksik? Yoksa diğer insanlar mı? Bunu iyi düşünmek ve hatta daha güzel bir dünya için onlardan dersler almak zorundayız.   Onlar hayatımıza +1 değer katıyolar. Hepimiz bunun farkındayız. Onların hayatını kolaylaştırmak için elimizden gelenin fazlasını yapmak hepimizin boynunun borcu” diye konuştu. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English