Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Fas’taki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yeni genel başkanı belli oldu

Fas'ta koalisyon hükümetinin büyük ortağı Adalet ve Kalkınma Partisinin (PJD) 8. Olağan Kongresi'nde Başbakan Sadeddin el-Osmani yeni genel başkan olarak seçildi.

Fas’taki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yeni genel başkanı belli oldu
Fas'ta koalisyon hükümetinin büyük ortağı Adalet ve Kalkınma Partisinin (PJD) 8. Olağan Kongresi'nde Başbakan Sadeddin el-Osmani yeni genel başkan olarak seçildi.

Başkent Rabat’ta bulunan Prens Mevla Abdullah Spor Kompleksi'nde dün başlayan kongrede, sabah saatlerinden itibaren devam eden genel başkanlık seçimi tamamlandı. Başbakan Osmani 1943 parti delegesinin oy kullandığı seçimde, geçerli 1918 oydan 1006’sını alarak görev süresi dolan Abdulilah Benkiran’ın yerine genel başkan olarak seçildi.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından delegelere seslenen Osmani, partisinin söz verdiği reformları güçlü bir şekilde sürdüreceğini belirtti.

Osmani, "Rakiplerimiz bölüneceğimizi umuyordu ancak hayal kırıklığına uğradılar. Çok zor bir süreç geçirsek de bugün burada iyi bir demokrasi sınavı verdik." diye konuştu.

Parti delegeleri tarafından ilk turda yüzde 15 oy alarak başkan adayı olmaya hak kazanan 8 kişiden 6’sı başkan adaylığından çekilmişti. Başkanlık yarışının son turu, Başbakan Osmani ve PJD Ulusal Konsey Üyesi İdris el-Ezmi el-İdrisi arasında geçti.

İki dönem üst üste genel başkanlık yapan Benkiran ise parti genel başkanlığını iki dönemle sınırlayan PJD iç tüzüğünden dolayı başkan adayı gösterilmemişti.
Sadettin Osmani
Sadettin Osmani (61), Benkiran'dan sonra PJD'nin en önemli ismi olarak görülüyor. Partinin eski genel sekreterlerinden Osmani, 2010-2011 yıllarında Meclis Başkan Yardımcılığı, 2012-2013 yıllarında ise Dışişleri Bakanlığı görevlerinde bulundu.

Geçen yıl ekim ayında yapılan seçimlerin ardından hükümeti kurma görevini alan PJD Genel Başkanı ve eski Başbakan Benkiran’ın hükümeti kuramaması üzerine 6. Muhammed hükümeti kurma görevini Benkiran’dan alarak Osmani’ye verdi. Osmani 26 Mart'ta koalisyonla hükümeti kurduklarını duyurdu. Osmani, 2008 yılından bu yana PJD’nin Ulusal Konsey Başkanlığı ve 5 Nisan 2017’den bu yana başbakanlık görevini yürütüyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English