Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezi açıldı

Meram Belediyesi tarafından Uluırmak Ali Hoca Mahallesi Çaybaşı Caddesi üzerinde yapımı gerçekleştirilen Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Meram Belediyesi tarafından ilçenin dört bir köşesinde ihtiyaca cevap verecek olacak olan yatırımlar kazandırılmaya devam ediliyor.

Uluırmak Ali Hoca Mahallesi Çaybaşı Caddesi üzerinde yapımı gerçekleştirilen Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Hz. Mevlana’nın kadın müritlerinden olan Fahrünnisa Hatun’un adının verildiği kültür merkezinin açılış programına AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Ak Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, AK Parti İl ve İlçelerin yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Meram Koordinatörleri, MHP Meram İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban, Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“ALNIMIZIN AKIYLA 4 YIL”

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış töreninde konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, katılımcıları selamlarken "Alnımızın Akıyla 4 yılda projelendirip hizmete aldığımız onlarca kalıcı eserden biri olan Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezi’nin açılışını gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu, Meram’a, Konya’ya yeni değerler katacak eserlere imza atmanın huzurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bizler 1994 yılında İstanbul’da  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın startını verip  uygulamaya koyduğu yüksek standartlı, merkezinde millete hizmetkarlık olan belediyecilik anlayışının takipçileriyiz. 16 yılda ülkemizde her alanda yapılan tüm çalışmalar  “Her şey Millet İçin, Her Şey Türkiye İçin” anlayışının çabası ve bir ürünü olmuştur. 4 yıl önce siz hemşehrilerimin teveccühü ile, şahsım da  bu anlayış ve işleyiş çerçevesinde bayrağı teslim alıp  işimize dört elle sarıldık. Şehirler hızla değişirken Meram’da dünyanın gerisinde kalmasın diye onlarca projeyi hayata geçirdik. Amacımız değişimi yakalama çabasında olan bir Meram değil yaptıklarımızla Türkiye’de değişimin öncüsü olan bir Meram olmaktı. Belediyecilik anlayışımızın omurgası insanımıza hizmet etmek ve insanımız oldu. İnsanımızın talepleri, ihtiyaçları, geleceğe dair beklentileri oldu. Bunları gerçekleştirirken kendi öz değerlerimizden, kimliğimizi koruyarak gerçekleştirmenin gayretinde olduk.” şeklinde konuştu.

“BÖLGENİN İHTİYACINI KARŞILAYACAK”

4 yıllık imar planı revizyonundan, kentsel dönüşüme, altyapı hizmetlerinden üst yapı çalışmalarına kadar dev projeler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Toru, “Meram’da mega parklar, tam teşekküllü spor sahaları ve tesisleri, halkımızın ihtiyaçlarına yönelik inşa edilen sosyal tesisler ve kültür merkezlerini bir bir hizmete açıyoruz. Çalışmalarımızdaki hıza sizlerde şahitlik ediyorsunuz. Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezimiz, Uluırmak Saka, Uluırmak Ali Hoca, Fahrünnisa, Çaybaşı, Ziya Barlas ve Zafer Mahalleleri sakinleri başta olmak üzere tüm Konya’ya hizmet veren, önemli bir merkez olacak.  2 bin metrekare kapalı inşaat alanına sahip olan tesisimiz 4 katlı bir yapıdan oluşuyor. Binamızın bodrum katında mescit, fitness alanı bulunurken zemin katında evlendirme memurluğu, nikah salonu, idari ofislerimiz, öğrencilerimiz için kütüphane ile çalışma salonları yer alıyor. Birinci katımızda kadınlar için  Mecalis-i Seb’a, erkekler için Fihi ma fih adlarını verdiğimiz sedirli sohbet salonlarımız bulunuyor. Yine son katta konferans salonumuz var. Ayrıca tesisimizde uzmanlarımız, bölgedeki ailelerimize danışmanlık, çocuklarımıza psikolojik destek verecek. Bu tesisimiz, gerek sportif, gerek  sosyal kültürel faaliyetleriyle bölgemizin ihtiyacı bulunan önemli bir merkez olacak” dedi. 

“KÜLTÜR MERKEZİMİZ İLİM VE İRFAN YUVASI OLSUN”

AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular ise Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezi’nin Meram’a hayırlı olmasını temenni ederken “Milletimizin birliği ve beraberliği için verdiğimiz bağımsız mücadelede güçlü bir Meram’a güçlü bir Konya’ya güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacımız olduğu bu dönemde yapılan çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Başkanımıza kazandırmış olduğu bu eserden dolayı çok teşekkür ediyorum. İlim ve irfan yuvası olması için yapmış olduğu davete de katılıyorum. En büyük vazifemiz bu tesislerin içini doldurmak. Bu tesisleri ilim ve irfan yuvası haline getirmemiz gerekiyor. İlimli gençlerle güçlü bir aileye sahip oluruz. Güçlü aile güçlü bir toplum meydana getirir. Güçlü bir toplum ise dış mücadelelerde yerinde ve sağlam durarak güçlü bir Türkiye meydana getirir. Tesisin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“BAŞKANIMIZ ‘İŞİMİZ, GÜCÜMÜZ MERAM’DIR’ DEDİ”

Meramlıların her bakımdan refahı için çalıştıklarına dikkat çeken Meram Kaymakamı Resul Çelik de, “Güvenli bir ortamda geleceğe daha güvenli bakmaları için elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret ediyoruz. Bu amaçla belediye başkanımız “İşimiz, gücümüz Meram’dır” dedi. Biz de aynı anlayışla birlik ve beraberlik içerisinde devletimizin bize vermiş olduğu kamu kaynaklarını etkili ve verimli bir şekilde kullanmak suretiyle bu amaca hizmet ediyoruz. Bu tesisimizin mahallemizin önemli bir ihtiyacını karşılamasının ötesinde giderek kaybolan komşuluk ilişkileri, sohbet açısından çok önemli olduğunu biliyoruz. Tesisimiz ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

“MERAM İÇİN KALBİ ÇARPAN HERKESE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ”

İlçenin tarihi mekanlarından birinin yanındaki Kültür Merkezini açmak için bir araya gelindiğini ifade eden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise “Bu projede emeği geçen belediye başkanımızın şahsında tüm ekibine teşekkür ediyorum. Bölgenin manevi mimarlarından olan kişinin ismiyle yaşayacak bu tesis sadece bölgedeki sakinlerin değil, yurt içinden ve yurt dışından gelecek misafirlerin ağırlanacağı bir mekana dönüşmüş. Meramımız, Konyamız, ülkemiz her şeyin en güzeline layık. Meram için kalbi çarpan herkese şükran borçluyuz. Önemli olan tarihte iz bırakabilmek, değerlerine sahip çıkmak ve geleceği umutla yürüyebilmek” şeklinde görüş belirtti. 

Konuşmaların ardından Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezi’nin mimarı Emine Kalay ve Hakan Bahar’a plaket takdim edildi. Öte yandan protokol üyeleri kültür merkezini gezerken, nikah için salonda bulunan Nurgül ve Yasin Çat çiftinin de mutluluğuna ortak oldular. Genç çiftin nikahlarını Başkan Toru kıyarken, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular şahitlik yaptılar.  

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • K
    Konyalı
    6 yıl önce

    Bugün mahallemizde açıldı içini gezdik ve çok beğendim hele kütüphanesi harika emeği geçenlere teşekkür ederim

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English