Son Dakika Haberler

Irak'ın Sincar bölgesindeki DEAŞ saldırılarından kaçarak Batman'ın Beşiri ilçesine yerleşen Ezidi anneler, 3 yıldır çocuklarından uzak kalmanın acısını yaşıyor 7 çocuk annesi Koçer Murad: "Geride 5 kızım kaldı, 'Anne, günün kutlu olsun' demelerini o kadar özledim ki" 14 çocuk sahibi Hazal Halef: "Evlat hasreti ölümden bile zor. Darmadağın olduk. Dilerim ki bir an önce birbirimize kavuşuruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
BATMAN (AA) - SELMAN TÜR - Irak'ın Sincar bölgesindeki terör örgütü DEAŞ'ın saldırılarından kaçarak Batman'a yerleşen Ezidi anneler, sıla hasretinin yanı sıra ayrı kaldıkları çocuklarının özlemini çekiyor.

Yaklaşık 3 yıl önce terör örgütü DEAŞ'ın Sincar'da gerçekleştirdiği saldırılar sonucu evlerini terk ederek Türkiye sığınan ve ardından Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Uğurca köyüne yerleşen Ezidi aileler, ayrı kaldıkları çocuklarının ve evlerinin hasretiyle yaşıyor.

Çocuklarından haber alamayan aileler, Anneler Günü'nü buruk geçiriyor.

- 5 çocuğundan 3 yıldır haber alamıyor

Kızlarının teröristler tarafından kaçırıldığını belirten 6 çocuk annesi Merdin Aliya (65), saldırı nedeniyle yaya olarak kaçtıklarını, Sincar'da kalan 5 çocuğundan 3 yıldır haber alamadığını söyledi.

Çocuklarını çok özlediğini dile getiren Aliya, "Sincar'ı çok özledik, kan ağlıyoruz. Gidemiyoruz, gideni kesip öldürüyorlar. Kimi kadınlarımız, çocuklarımızın cenazeleri oralarda sahipsiz, öylece bekliyor. 6 çocuğum vardı, biri benimle kaçtı. Diğerleri nerede bilmiyorum. Öldüler mi kaldılar mı bilmiyorum." dedi.

- 8 çocuğunu 3 yıldır göremiyor

14 çocuk sahibi Hazal Halef (63) ise 6 çocuğuyla Türkiye'ye sığındığını, 6 kızının Sincar'da kaldığını, diğer 2 çocuğunun ise başka ülkelere yerleştiğini anlattı.

Yaşadıkları büyük acının kendisini derinden etkilediğini ifade eden Halef, şunları aktardı:

"Kimimiz öldürüldü, kimimiz kaçırıldı. Bizler de dağıldık. Türkiye kapılarını açtı, yoksa birimizi sağ bırakmayacaklardı. Sincar'da çocuklarım kardeşlerim, akrabalarım kaldı. Orası bizim vatanımızdır. Vatansız olduk. Çoluk çocuklarımız o zalimlerin elinde. Bu acıyı unutamıyoruz. Ölene kadar da bu acıyla yaşayacağız."

Halef, "Allah'tan tek dileğimiz, vatanımıza kavuşmamızdır. Evlat hasreti ölümden bile zor. Darmadağın olduk, dilerim ki bir an önce birbirimize kavuşuruz." dedi.

-"Türkiye bizi bağrına bastı"

Çocuklarının özlemi ile yanıp tutuştuğunu dile getiren 7 çocuk annesi Koçer Murad da şunları kaydetti:

"Türkiye bizi bağrına bastı. Çocuklarımın her biri bir yerde. İstiyordum ki çocuklarım gelsin ve bugünümü kutlasınlar ama maalesef mümkün değil. Geride 5 kızım kaldı. 'Anne günün kutlu olsun' demelerini o kadar özledim ki. Bir oğlum Yunanistan'a diğeri ise Almanya'ya gitti. Gönül isterdi ki gelip günümü kutlasalardı ama olmuyor. Dileğim onlara bir an önce kavuşmaktır."

Nehla İdo da teröristlerin saldırıları sonucu kaçtıklarını belirterek, "Her şeyimizi bırakıp kaçtık. Annemi, babamı ve kardeşlerimi çok özledim. 3 yıldır görmüyorum annemi. Bu nedenle Anneler Günü'nü ağlayarak geçireceğim. Onları çok özledim." dedi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English