Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Etyemez: Kangren haline gelen sorunları çözdük

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuştu. Milletvekili Etyemez, “Pek çok alanda olduğu gibi kamu personel yönetimi alanında da kangren halini almış birçok sorunu çözüme kavuşturduk.

Etyemez: Kangren haline gelen sorunları çözdük
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi kapsamında Devlet Personel Başkanlığı (DPB) bütçesiyle ilgili konuşma yaptı.

DPB’nin kamu personelinin kadro işleri, mali ve sosyal hakları, sicil, disiplin ve ödüllendirme işlemleri gibi çok sayıda çalışmayı yürüttüğünü belirten Milletvekili Halil Etyemez, kurumun kamu yönetimi ve kamu personel sistemini yönlendirdiğini, rehberlik ettiğini, Türkiye’nin dört bir yanında ve yurtdışında düzenlediği eğitimler, çalıştaylar ve seminerler ile kamu çalışanlarının mesleki gelişimine önemli katkı sunduğunu söyledi.

"KANGREN HALİNE GELEN SORUNLARI ÇÖZDÜK"

16 yıllık AK Parti iktidarı döneminde büyük projeler, dev yatırımlar ve ekonomik kalkınmanın yanı sıra ‘Çalışanını koruyan, çalışamayanına bakan’ gerçek bir sosyal devlet anlayışıyla politikaları yürüttüklerini kaydeden Milletvekili Etyemez, “Geriye dönüp baktığımızda pek çok alanda olduğu gibi, kamu personel yönetimi alanında da geçmişin el sürülmemiş, kangren halini almış birçok soruna hükümetlerimiz döneminde el atıldığını, sorunların birer birer çözüldüğünü görmekteyiz. Tasarrufu Teşvik Fonu’ndaki 15.1 milyar lirayı ve KEY hesaplarındaki 3 buçuk milyar lirayı hak sahiplerine ödedik. Kendilerine her zaman minnet borçlu olduğumuz şehit ve gazi yakınlarımız ile gazilerimizden 24 bininin istihdamını sadece son 4 yılda gerçekleştirdik. 2002 yılında 5 bin 777 olan engelli memur sayısını, bugün itibariyle 53 bin 964’e ulaştırdık. Bu ay ise 2 bin 504 engelli kardeşimizin daha atamalarının gerçekleştirilmesi planlanıyor. Devletimizin şefkatine emanet edilen çocuklarımızı da hiçbir zaman ihmal etmedik. Aralık ayı içerisinde 3 bin 274 kadro için ilana çıkıldığını görmekteyiz.” dedi.

KAMU GÖREVLİLERİNE ÖNEMLİ HAKLAR

Vatandaşlarımıza verilen hizmetin niteliğinin ve kalitesinin en önemli etkeninin kamu görevlilerinin memnuniyeti ve çalışma motivasyonu olduğuna dikkat çeken Halil Etyemez, bu bilinçle hareket ederek halkımızın tüm kesimlerine olduğu gibi millete devlet hizmeti sunan kamu görevlileri için de çeşitli düzenlemeler yaptıklarını ve önemli haklar sağladıklarını vurguladı. Etyemez, “12 Eylül 2010 referandumu ve 2012 yılında paydaşlarımızla birlikte yaptığımız kanun değişikliği ile kamu görevlileri sendikacılığında toplu sözleşme dönemini başlattık. Hükümetlerimiz döneminde kamu çalışanlarımızı hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik. Aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 2002 yılında 392 lira iken, 2018 itibariyle en düşük memur maaşını 3 bin 133 liraya çıkardık. Bu artış tam yüzde 700’dür. 300 bini aşkın sözleşmeli personeli kadroya aldık. 4/C’lileri, 4/B statüsüne geçirerek 4/C statüsünü ortadan kaldırdık. 2005 sonrası işe başlayan devlet memurlarımıza ilave 1 derece verdik. Kamu çalışanlarımız arasında eşit unvana eşit ücret düzenlemesini hayata geçirdik. Çıkardığımız kanunla, memurlarımıza disiplin affı getirdik. Banka promosyonlarının tamamının kamu çalışanlarına ödenmesini sağladık. Antidemokratik uygulamalardan kaynaklanan mağduriyetlere de son verdik. İnançları gereği başını örterek çalışmak isteyen kamu görevlilerimizin çalışmaları önündeki engelleri kaldırdık. 28 Şubat sürecinde başörtüsü sebebiyle aday memurken görevine son verilenlerin kurumlarında yeniden atanmalarına imkan sağladık. Sicil raporu uygulamasına son verdik. Akademik personele yükseköğretim tazminatı ve akademik teşvik ödeneği adı altında iki ödeme unsuru getirerek maaşlarında ciddi iyileştirmeler yaptık. 1 milyona yakın taşeron işçiyi daimi işçi kadrosuna geçirerek önemli bir mağduriyeti giderdik. 1 Mayıs’ı resmi tatil ilan ederek Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanmasını sağladık.” diye konuştu.

Etyemez, sözlerini 58 yıllık mazisiyle kamu yönetimi sisteminin belirlenmesi gibi kritik bir misyonu icra eden DPB’nin 36 milyon TL’lik 2019 yılı bütçesinin hayırlara vesile olmasını dileyerek tamamladı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English