Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Etik Kurulu "yerel yönetimler" için harekete geçecek

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan: "İnşallah bu sene Türkiye'nin en dertli alanlarından biri olan yerel yönetimler konusunda önemli mesafeler almaya çalışacağız" Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı: "Bugün geldiğimiz nokta itibarıyla baktığınızda ciddi anlamda bir vatandaş memnuniyeti söz konusu. Hatta bu vatandaş memnuniyetinin yüzde 98'lere varan bir oranda olduğunu da memnuniyetle arz etmek isterim"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan, bu sene AB hibesi bir kaynaktan yararlanarak yerel yönetimlerde etik konusunu çalışacaklarını belirterek, "İnşallah bu sene Türkiye'nin en dertli alanlarından biri olan yerel yönetimler konusunda önemli mesafeler almaya çalışacağız." dedi.

Toptan ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde düzenlenen "Kamuda Etik Değerler" konferansına katıldı.

Konuşmasında 25-31 Mayıs tarihlerinin "Etik Haftası" olarak ilan edildiğini aktaran Toptan, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Türkiye'nin en zor, en problemli, şikayet alan kurumuyken, modern, örnek alınması gereken bir kurum haline dönüştüğünü kaydetti.

- "Yerel yönetimlerde etik konusunu çalışacağız"

Toptan, istenildiğinde her şeyin başarılabildiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sene AB hibesi bir kaynaktan yararlanarak yerel yönetimlerde etik konusunu çalışacağız. Nasıl sonuçlar alacağız bilmiyorum ama bir zamanlar nasıl 'tapu' söz konusu olduğu zaman herkes böyle güler geçerdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki'nin de zaman zaman dile getirdiği gibi, yerel yönetimlerde de rantın, rant olması sebebiyle onun dedikodusunun bir kültür haline geldiği bir Türkiye'de yaşıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yerel yönetimlerde etik konusunda bize yardımcı olursa, doğrusu biz de çok şeyler yapma konusunda heyecanlıyız."

Sadece kendilerinin değil diğer ilgililerin de bu işe gönül vermesinin çok önemli olduğunun altını çizen Toptan, "İnşallah bu sene Türkiye'nin en dertli alanlarından biri olan yerel yönetimler konusunda, tapu örneğinden de yararlanmak suretiyle, önemli mesafeler almaya çalışacağız." diye konuştu.

Toptan, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulunun yapısına yönelik önerdikleri bazı değişiklikleri de Cumhurbaşkanlığına sunduklarını bildirdi.

Etik konusunda başarılı olmaları gerektiğini, bunun için gayret sarf ettiklerini vurgulayan Toptan, yolsuzluk konusunun da çocuklara daha iyi anlatılması gerektiğini ifade etti.

- "Ciddi anlamda bir vatandaş memnuniyeti söz konusu"

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı da konuşmasında, kurum olarak 2007'den itibaren etik konusu üzerinde aktif bir şekilde çalıştıklarını, 2008'de de usulsüzlük ve yolsuzlukla mücadeleye yönelik etik projesini hayata geçirdiklerini belirtti.

Kurumda kaliteyi arttırmaya yönelik de birimlerin, mekanların çalışma standartlarını belirlediklerini anlatan Adlı, "Bugün geldiğimiz nokta itibarıyla baktığınızda ciddi anlamda bir vatandaş memnuniyeti söz konusu. Hatta bu vatandaş memnuniyetinin yüzde 98'lere varan bir oranda olduğunu da memnuniyetle arz etmek isterim." diye konuştu.

Adlı, "Hedefimiz iki sene içerisinde vatandaşın bizim birimlerimize gelmeden bütün işlemlerini elektronik ortamda yapmasını sağlayacak bir vaziyete getirmek." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinden Prof. Dr. İnayet Aydın, "Kamuda Etik Değerler" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English