Son Dakika Haberler

"Arkadaşlarımızın canı ister katılır, canı istemez katılmaz, ona bir şey diyemeyiz, paşa gönülleri bilir ama 19 Haziran'da o kurultay hukuka uygun ve zorunlu olarak yapılacaktır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
SİNOP (AA) - Eski MHP milletvekili Meral Akşener, "Arkadaşlarımızın canı ister katılır, canı istemez katılmaz, ona bir şey diyemeyiz, paşa gönülleri bilir ama 19 Haziran'da o kurultay hukuka uygun ve zorunlu olarak yapılacaktır." dedi.

Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenecek miting için Sinop'a gelen Akşener, bir otelde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Çağrı heyeti tarafından alınan tüzük kurultayı kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, MHP yönetimin koltuklarından kalkmamak için büyük gayret gösterdiğini belirtti.

Bunu anladığını ancak hiç kimsenin imza veren 854 kişinin iradesini hafife almaya hakkı bulunmadığına dikkati çeken Akşener, "Arkadaşlarımızın canı ister katılır, canı istemez katılmaz, ona bir şey diyemeyiz, paşa gönülleri bilir ama 19 Haziran'da o kurultay hukuka uygun ve zorunlu olarak yapılacaktır. Delegelerimiz bizim elimizdeki bilgilere göre orada oldukları takdirde o tüzük değişecektir. O tüzük değiştikten sonra seçimli genel kurul kararı alınacaktır." ifadelerini kullandı.

- "Parti yönetimin katılmamasında hiçbir problem yok"

Akşener, 19 Haziran'da yapılacak tüzük kurultayına partinin Genel Başkanı ve parti yönetimin katılmamasının hiçbir problem yaratmayacağını vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu hukuk prosedürünü başlatan Sayın Genel Başkan. Yani o gün o 548 imzayı kontrol ederek 'evet, arkadaşlarımız böyle bir iradeyi ortaya koymuşlar, buyurun' demiş olsalardı o kurultayı yapacak olan genel merkezdi ama yapmadılar. Dendi ki, bunlar kayıtlarda var, 'bin 100 delege dahi imza getirse yok hükmündedir, hadi bakalım marş marş mahkemeye'. Gidildi mahkemeye ve nelerin içinden geçildi hepiniz gördünüz. Dolayısıyla bunun yapılmaması hukuka aykırı. İlla genel merkezin gelmesi, konuşma yapması, öyle bir manası yok bu işin. Yani bütün partilerin en üst organı genel kuruldur. Kongre veya kurultay dediğimiz, genel kuruldur. Onun üstünde hiçbir makam yok. Genel merkezin ancak yapabileceği şey şudur, delegelerin kurultaya katılmasını engellemek için çeşitli söylemler geliştirebilirler ama bizim üst kurul delegelerinin bu tuzağa düşmeyeceğine adım gibi eminim."

Meral Akşener, 19 Haziran'da yapılacak tüzük kurultayının ardından, seçimli genel kurulun hangi tarihte yapılacağına da yine o gün toplanan genel kurulun karar vereceğini bildirdi.

- Akşener'in yanında evlenme teklif etti

Oteldeki programın ardından, konvoy eşliğinde kent merkezine gelen Meral Akşener'i Sakarya Caddesi'nde partililer karşıladı.

Kız arkadaşı Ferda Yılmaz'a evlenme teklif etmek isteyen Metin Bol'un, teklif sırasında kendisinin de yanında bulunması isteği üzerine Meral Akşener, Yılmaz'ın çalıştığı mağazanın önüne geldi.

Akşener de Metin Bol'un, Yılmaz'a evlilik teklif ettiği sırada yanında bulundu. Meral Akşener, Ferda Yılmaz'ın evlilik teklifini kabul etmesinin ardından, çifte mutluluklar dileyerek, oradan ayrıldı.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English