Son Dakika Haberler

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dönemin KKK EDOK Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı İyidil'in de aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılandığı davada, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Eski EDOK komutanları davasında ara karar
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı eski korgeneral Metin İyidil ile EDOK kurmay başkanı Hamza Koçyiğit'in de aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılandığı davada, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Metin İyidil ile tutuksuz sanıklar, sanık avukatları ve şikayetçi sıfatıyla Başbakanlık avukatı Fatih Altınbaş katıldı.

Sanıklardan, olay tarihinde tümgeneral rütbesiyle EDOK kurmay başkanı olan Hamza Koçyiğit de Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) duruşmaya bağlandı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde tanık beyanlarına ilişkin sanık ve avukatlarının savunmasını alan mahkeme, duruşma savcısından mütalaasını istedi.

Cumhuriyet Savcısı Ayhan Çelik, sanık avukatlarının dosyaya yeni delilerin eklenmesi yönündeki taleplerinin esasa katkısı olmayacağı gerekçesiyle reddedilmesini talep etti.

İyidil'in 15 Temmuz'dan önce bazı darbe sanıklarıyla görüşmeler yaptığı, sözde "yurtta sulh konseyi" listesinde imzası yer alan sanık eski tuğgeneral Mehmet Partigöç ile iletişim halinde olduğunun tespit edildiğini belirten Savcı Çelik, sanığın Isparta'daki komandoları darbe girişimine destek vermeleri için ısrarla Ankara'ya çağırdığını söyledi.

Diğer sanıklar hakkındaki suçlamaları da sıralayan Savcı Çelik, tutuklu sanıkların tahliye talebinin reddedilmesini, esasa ilişkin mütalaasını sunmak için de dava dosyasının tarafına ulaştırılmasını talep etti.

Dündar tanık olarak dinlenecek
Duruşmaya verilen aranın ardında ara kararını açıklayan mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek mal varlıkları üzerindeki tedbirin kaldırılması yönündeki talepleri ise reddetti.

Ayrıca Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar ile Albay Hasan Yorulmaz'ın gelecek celsede tanık olarak dinlenmesine hükmeden mahkeme, duruşmayı 22 Şubat'a erteledi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English