Son Dakika Haberler

"80 milletvekiliyle hiçbir işe yaramayan bu partiye oy vermeyi düşünüyorsanız kendinizi, ülkenizi, milleti düşünün ona göre hareket edin" "HDP'nin artık bu cinayetlere 'Dur ey terör örgütü. Sana lanet olsun. Ben bir siyasi parti olarak senin bu yaptıklarından şikayetçiyim. Benim sana bir sevgim ve sempatim kalmadı' demesini bekliyorum"

Anadolu Ajansı haberine göre;
BURSA (AA) - Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HDP'yi işaret ederek "80 milletvekiliyle hiçbir işe yaramayan bu partiye oy vermeyi düşünüyorsanız kendinizi, ülkenizi, milleti düşünün ona göre hareket edin" dedi.

AK Parti milletvekili adaylarına destek vermek amacıyla Emek Mahallesi'nde düzenlenen mitinge katılan Arınç, 1 Kasım seçimlerinde, 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi kampanya döneminin iki katından daha çok çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'nin AK Parti iktidarına ihtiyacının olduğunu ifade eden Arınç, "AK Partisiz bir Türkiye ayakta duramaz, bölgesine barış getiremez, dünyaya karşı yeniden güçlü bir devlet olduğunu söyleyemez. Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi, zenginleşmesi ve yönetimi bakımından oyumuzu kullanırken mutlaka dikkat etmemiz gereken bir seçim olacak" ifadesini kullandı.

Arınç, AK Parti dışındaki partilerin iktidar olmak gibi bir hedeflerin bulunmadığını belirterek, "Böyle siyaset olmaz. Siyaset, iktidar olma iddiasıyla ve hizmet etmek için yapılır. Koalisyon ortağı bile olamadılar. İktidar olamadılar. Başbakanımız Anayasa gereği görevine devam ediyor ama bu durum neye mal oldu biliyor musunuz? Terör azdı, aldı başını gitti. Terörle mücadele ediyoruz. Sonuna kadar da edeceğiz. Bizim hedefimiz tek başına iktidar olmak. Tek başımıza iktidar olacağız ki bu memlekette hiçbir iş yüz üstü kalmasın" diye konuştu. 

- "Sen artık siyasi partisin. Senin şiddetle, silahla ne işin var?"

Arınç, HDP'ye oy verenlerin tehdit, şantaj ve baskıyla mecburen oy verdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"O bölgeyi iyi bilen bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Bir kısmı ölümle tehdit edilerek, evleri başlarına yıkılarak, çocukları kaçırılarak ve 'Yeter ki AK Parti'ye oy çıkmasın' tehditleriyle oy verdi. Bir kısmı da 'Bu parti barajı aşarsa daha güçlü siyaset yapar, Çözüm Süreci bir an evvel olur, demokrasi güçlenir' diye verdi. İsteyerek veya istemeyerek barajı aştı. Buna saygı duyuyorum. Sen artık siyasi partisin. Senin şiddetle, silahla ne işin var? Terör örgütüyle nasıl bir samimiyetin olabilir? İşlenen bu kadar cinayetlere karşı sadece 'Üzüldük' demenin ötesinde bir şey diyemiyor. Başını Kandil'e yönünü İmralı'ya çevirip de 'Terör dursun, terörü lanetliyoruz' diyemiyor. HDP'nin artık bu cinayetlere 'Dur ey terör örgütü. Sana lanet olsun. Ben bir siyasi parti olarak senin bu yaptıklarından şikayetçiyim. Benim sana bir sevgim ve sempatim kalmadı' demesini bekliyorum. HDP madem milletten oy alarak parlamentoya geldi. Milletin hakkını savunması lazım ama bunun tam tersi oldu. 'Biz sırtımızı millete dayadık' demeleri gerekirdi. 6 milyon oyu millet verdi sana ama eş başkanları 'Biz sırtımızı PKK'ya, YPG'ye, PYD'ye dayadık' diyor. Siz buna razı mısınız? Ey millet, siz bunlara 'Terörle iş birliği yapsın' diye mi oy verdiniz? 'Çözüm Süreci bir an önce bitsin' diye mi, 'Kürtler de siyasette barajı aşan bir parti olsun' diye mi oy verdiniz? 'Biz demokrasi ve çözüm süreci için oy verdik' dediler."

- "Bizi tehdit edecek cesareti nereden buluyorsun?"

Arınç, terör örgütü üyelerinin, gümrük memurlarını kaçırdığı için Van'daki gümrük kapısını kapamak zorunda kaldıklarını, bundan dolayı İran ile ticaretin azaldığını ve bir çok sektörün bundan zarar gördüğünü anlattı. 

Hakkari Şemdinli'deki devlet hastanesinin bombalı saldırı sonucu neredeyse kullanılamaz hale getirildiğini hatırlatan Arınç, "Devlet hastanesi, içindeki yoğun bakım hastalarıyla beraber yere çöktü. Okullar yapıyoruz, okullarda bombalar patlatıyorlar. Havaalanı yapıyoruz, 'Uçakları düşürürüz' diye tehdit ediyorlar. Baraj yapıyoruz, her gün kundaklıyorlar, iş makinelerini yakıyor, mühendisleri kaçırıyorlar" dedi.

Bülent Arınç, HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın "Siz bize fazla laf söylemeyin. Bu PKK sizinkilerin hepsini tükürükle boğar" dediğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Allah cezanı versin senin. Duydunuz mu bu lafı? Bu lafı söyleyenin babası da geçmişte Doğru Yol ve Anavatan partilerinde, bir dönem de biz de milletvekilliği yapmış bir insan. Kardeşi de AK Parti'den bir dönem milletvekili yaptı. Ailesinin lanetlediği bu kişi, PKK'nın tükürüğüyle boğmayı tehdit ediyor ve bizi korkutmaya çalışıyor. Lanet olsun sana. Bizi tehdit edecek cesareti nereden buluyorsun? Eğer terör örgütü sempatisiyle hareket etmemiş de 'Bu memlekette demokrasi daha da güçlensin, Çözüm Süreci bir an evvel sonuca ulaşsın' diye düşünerek oy vermişseniz 5 aydır hiçbir netice yok. Bunlar yine aynı yolda. Şimdi hangi milletvekili olursa olsun ağzını açıp bir laf edemiyor. Hepsinin kafası bir taraftan Kandil'de bir taraftan terör örgütünün yaptıklarında. Bu sefer 80 milletvekiliyle hiçbir işe yaramayan bu partiye oy vermeyi düşünüyorsanız kendinizi, ülkenizi, milleti düşünün ona göre hareket edin. Verdiğiniz oydan sorumlusunuz ben de sorumluyum. Bundan sonra oyunuzu verirken elinizi vicdanınıza koyun."

Öte yandan, Arınç vatandaşlara seslendiği esnada da sahnenin elektrikleri gitti. Arınç, konuşmasına seçim aracının hoparlörüyle devam etti.

Bu arada miting öncesi alana yaklaşık 100 metre uzaklıktaki bir duvar kenarına bırakılan çanta, polis ekiplerini harekete geçirdi. 

Olay yerine gelen bomba imha ekipleri şüpheli paketi fünyeyle patlattı.

Çanta boş çıkarken trafiğe kapatılan yol yeniden kullanıma açıldı. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English