Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Erzurum'da profesör hakkındaki "FETÖ" davası

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, terör örgütünün sohbet toplantılarına katıldığı, maddi destek sağladığı, kitaplarının arasında örgüt elebaşı için duanın yazılı olduğu belge ele geçirildiği iddiasıyla hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan eski profesör Haliloğlu hakim karşısına çıktı

Anadolu Ajansı haberine göre;
ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında, terör örgütünün sohbet toplantılarına katıldığı, burs ve kurban bağışı altında örgüte maddi destek sağladığı, kitaplarının arasından terör örgütü elebaşı için duanın bulunduğu belge ele geçirildiği iddiasıyla hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan eski profesör Halil İbrahim Haliloğlu'nun yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Haliloğlu, avukatı Ülker Çalışkan ile tanıklar katıldı.

Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından savunmasını yapan Haliloğlu, soruşturma aşamasında adı geçen M.A'nın dava dosyasında bulunmamasını manidar bulduğunu belirtti.

M.A. ve başka bir kişinin üniversitede asistan olarak göreve başladığını ve aralarında çekememezlik olduğunu öne süren Haliloğlu, "Aleyhime beyanda bulunan söz konusu diğer şahıslar da kanaatimce bahsetmiş olduğum bu iki kişinin yönlendirilmesi ile bu beyanlarda bulunmuşlardır." dedi.

Haliloğlu, kendisini şikayet eden kişilerin aynı kurumdan çıkmasının da "manidar olduğunu" ileri sürerek, "Tanık V.P'nin öğrencilik yıllarında örgüte ait bir eve gittiğime ilişkin beyanını da kabul etmiyorum. Beyanları beni zan altında bırakmaya dönük, gerçeği yansıtmayan ifadeleridir. Hakkımda diğer beyanda bulunan tanıkların beyanlarını da kabul etmiyorum. İddianamede bahsedildiği üzere Çetin Doğan isimli bir kişiden Bank Asya'daki hesabıma 45 bin lira olarak gönderilen bir para mevcut değildir." ifadesini kullandı.

Bank Asya'da bir hesabı olduğunu kabul eden sanık Haliloğlu, "Rahmetli kardeşim ilk olarak bu bankada çalışmıştır. Ondan dolayı bir vefa duygusu ile bu bankada hesap açtırıp kredi kartı almıştım ancak rutin bankacılık dışında bir hesap hareketliliğim bulunmamaktadır. Özellikle 17/25 Aralık sürecinden sonra bankaya destek amaçlı hesap hareketliliğim bulunmamaktadır." iddiasını dile getirdi.

Tanık E.M.K. da sanığı öğrencilik yıllarından tanıdığını, kendisinin bu yapıya ilişkin sempati beslediğini bildiğini dile getirerek, 17/25 Aralık sürecinden sonra Haliloğlu'nun Samanyolu TV'ye röportaj verdiğini ve bu röportajın Youtube ve diğer internet sitelerinden yayınlandığını aktardı.

Röportajın içeriğinin, eski Bakan Efkan Ala'nın Erzurum'da yaptığı konuşma sonrası tepki mahiyetinde olduğunu kaydeden E.M.K, "FETÖ'ye övgü ve destek mahiyetinde olduğunu hatırlıyorum. Yine hatırladığım kadarıyla 17/25 Aralık sürecinin öncesi ve sonrasına ait Zaman gazetesini okula getirirdi." dedi.

Tanık V.P. ise öğrencisi olduğu sanığı, arkadaşlarının daveti üzerine çay içmeye gittiği evde gördüğünü belirterek, "Evde çay içildikten sonra namaza ilişkin söyleşi yapıldı. Sonrasında Risale-i Nur okundu ve dağıldık. Aziziye Kolejine bir yemek için gitmiş olduğum davette yine kendisini görmüştüm." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Haliloğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar vererek eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tanık beyanlarına göre sanık Halil İbrahim Haliloğlu'nun Atatürk Üniversitesinde FETÖ yapılanmasında önemli bir yerinin olduğu, örgütün sohbet toplantılarına katıldığı, burs ve kurban bağışı altında maddi destek sağladığı, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in 25 Aralık 2013'te "Bank Asya'ya sahip çıkılması" konusundaki talimatından sonra yeni katılım hesabı açtırdığı, evinde yapılan aramada Fetullah Gülen tarafından yazılan kitaplar ele geçirildiği, kitapların arasından Fetullah Gülen için dua edilen metnin yazılı olduğu belge ele geçirildiği yer alıyor.

İddianamede, sanık Haliloğlu'nu "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.






Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English