Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Erzurum'da "1. Uluslararası Öğrenci Şöleni"

Atatürk Üniversitesinde eğitim gören yaklaşık 2 bin 500 yabancı uyruklu öğrenci için etkinlik düzenlendi Erzurum Valisi Azizoğlu: "Dünyanın dört bir yanından öğrenciler okumak için Erzurum'a geliyor. Onları güzel ağırlayıp, kendi ülkelerinde yaşıyormuş gibi hissetmelerini sağlamak bizim asli görevlerimiz arasında" Atatürk Üniversitesi Rektörü Çomaklı: "Üniversitemizin dünyanın pek çok ülkesinden uluslararası öğrenci ve öğretim üyeleri için cazibe merkezi haline gelmesi için büyük gayret içindey

Anadolu Ajansı haberine göre;
ERZURUM (AA) - Atatürk Üniversitesinde eğitim gören yaklaşık 2 bin 500 yabancı uyruklu öğrenci için "1. Uluslararası Öğrenci Şöleni" gerçekleştirildi.

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünce üniversitenin piknik alanında düzenlenen şölene, 78 ülkeden Türkiye'ye eğitim görmek için gelen yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, şölenin açılışında, kentte bu tür etkinliklerin sık sık düzenlenmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

"Yabancı uyruklu öğrenciler ülkemizin emanetidir. Bu noktada Atatürk Üniversitesinin edindiği misyonu önemsiyorum. Dünyanın dört bir yanından öğrenciler okumak için Erzurum'a geliyor. Onları güzel ağırlayıp, kendi ülkelerinde yaşıyormuş gibi hissetmelerini sağlamak bizim asli görevlerimiz arasında. Bu tür etkinlikler de alışmaya ve kaynaşmaya vesile olarak bu sürecin aşılmasına kolaylık sağlıyor." dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı da Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrencilerin kendi ülkelerinde yaşıyormuş gibi hissetmeleri gayreti içinde olduklarını söyledi.

Yabancı öğrencilerin üniversiteye renk kattığını ifade eden Çomaklı, "Uluslararası öğrencilerin varlığı hem üniversitemizin globalleşme hedefinde hem de uzakları yakın kılma adına bizim için önemli. Burada bulunmanız, dostluk ve kardeşlik düşüncesinin dünya ölçeğinde bilgiden hareketle yeşerip kuvvetlenmesi için çok önemli bir fırsat oluşturuyor." diye konuştu.

Öğrencilere Erzurum'dan kendi ülkelerine kültürel köprü kurmasını isteyen Çomaklı, "Buradaki varlığınız bize güç ve değer katıyor. Üniversitemizin dünyanın pek çok ülkesinden uluslararası öğrenci ve öğretim üyeleri için cazibe merkezi haline gelmesi için büyük gayret içindeyiz. Sizleri eğitimli bireyler olarak mezun etmenin yanı sıra birer kültür elçisi olarak ülkemizden uğurlamak en büyük dileğimizdir." dedi.

Prof. Dr. Çomaklı, Atatürk Üniversitesinde dünyanın 78 ülkesinden gelen yaklaşık 2 bin 500 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim gördüğünü anımsatarak hedeflerinin bu sayıyı artırmak olduğunu kaydetti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English