Son Dakika Haberler

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında son günlerde yaşanan çatışmalarda, bölgedeki çok sayıda Azerbaycan yerleşim birimi, Ermeni güçlerinin ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırılardan zarar gördü.

Ermeniler, sivil Azerileri vurdu
Cephe hattındaki Azerbaycan yerleşim birimlerinde Ermeni güçlerinin ateşi sonucu oluşan tahribat AA muhabirleri tarafından görüntülendi. Muhabirlerin izlenimlerine göre bölgedeki siviller, ağır ateş altında olmalarına ve yaşanan can kayıplarına rağmen topraklarını terk etmiyor ve yaşamlarını sürdürüyor.

Çatışmalarda Ermenilerin ateş açtığı bölgelerden biri olan Ağdam ilinin Benövşeler köyünde çok sayıda eve mermi isabet etti. Köyde can kaybı yaşanmasa da köy sakinlerinden Tofik Naibov'un evine ve bahçesine isabet eden iki havan topu mermisi 45 küçükbaş hayvanın telef olmasına yol açtı. Naibov, yıllardır ateş altında bulunmalarına rağmen topraklarını terk etmediklerini, bundan sonra da kaçmayacaklarını söyledi.

Son iki günde çatışmaların oldukça şiddetlendiğini belirten Naibov, dün akşam Ermenilerin havan topu saldırısında şans eseri sağ kaldıklarını fakat tüm hayvanlarının telef olduğunu aktardı.

Ağdam ilinin Sarıcalı köyüne ise son iki günde yaklaşık 100 top ve havan topu mermisi isabet etti. İsabet alan binalar içerisinde konutların yanı sıra okul binası da bulunuyor. Top mermisi isabet eden okul binası kullanılamaz hale gelirken, saldırı sırasında çocukların okulda bulunmaması sayesinde can kaybı yaşanmadı.

- "Vatanımızı terk etmeyeceğiz"

Sarıcalı Belediye Başkanı Elekber Nesirov'un kız kardeşinin evi de isabet alan konutlar arasında bulunuyor. Beş kişilik ailenin yaşadığı ev tamamen kullanılamaz hale gelirken, ev halkı saldırıdan kısa süre önce misafirliğe gittiği için can kaybı yaşanmadı.

Nesirov yaşananları, "Dün akşam 21.00'de köy yoğun ateşe tutuldu. Kız kardeşim ve çocukları bize gelmişti. Ben ve kayınbiraderim evin yakınındaydık. Mermi sesini duyunca kendimizi su kanalına attık ve bu şekilde sağ kaldık. Yerimizden kalktığımızda evin darmadağın olduğunu gördük. Vatanımızı terk etmeyeceğiz. Başka yolumuz yok. Tarımla uğraşıyoruz. Hayat devam ediyor. Hiçbir zaman topraklarımızdan vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu.

İki gün önce Ermeni güçlerinin sivil yerleşim birimlerine ateş açmasının ardından Azerbaycan ordusu karşı saldırıya geçerek, bazı stratejik noktaları geri aldı. Cephe hattında çatışmalar devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığının uluslararası kurumların ısrarlı çağrıları üzerine tek taraflı olarak durdurduğunu ilan etmesine rağmen bölgede Ermeni mevzilerinden açılan ateş sesleri sık sık duyuluyor. Bölgedeki Azerbaycanlılar ateşe rağmen günlük hayatına devam ederken, yerleşim birimlerinde askeri hareketlilik de göze çarpıyor.

Azerbaycan ordusunun başlattığı karşı saldırıda bazı stratejik tepeler ve yerleşim birimleri Ermenilerden geri alınmış, çatışmalarda 12 Azerbaycan askeri şehit düşmüştü. Ermeni güçlerinin sivil yerleşim birimlerine açtığı ateşte 2 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English