Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Eritre Devlet Başkanı Afewerki Etiyopya'da

Eritre Devlet Başkanı Isaias Afewerki: "Hiç kimsenin barışımızı bozmasına izin vermeyeceğiz" Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed: "Etiyopya ve Eritre'yi ayıracak hiçbir güç yok"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ADDİS ABABA (AA) - Eritre Devlet Başkanı Isaias Afewerki, komşu ülke Etiyopya'ya gerçekleştirdiği tarihi ziyaretinde barışta kararlı oldukları mesajı vererek, "Hiç kimsenin barışımızı bozmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Etiyopya'ya 3 günlük resmi ziyaret gerçekleştiren Afewerki, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile başkentteki Millennium Salonunda düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı festivalde konuştu.

Afewerki, Etiyopya'nın resmi dili Amharca yaptığı konuşmasında, Eritre halkının barış ve sevgi mesajını, Etiyopya halkına taşımaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, "İki ülke de ortak barış ve kalkınmanın sağlanmasında kararlı." ifadesini kullandı.

İki ülkenin kaybettikleri yılları el birliğiyle telafi edeceğini dile getiren Afewerki, "Hiç kimsenin barışımızı bozmasına izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

Etiyopya Başbakanı Ahmed ise "Etiyopya ve Eritre'yi ayıracak hiçbir güç yok." diyerek, geçen ay mitingi sırasında düzenlenen bombalı saldırıya işaret ederek, bir kişinin öldürülmesinin değişim sürecini durdurmaya yetmeyeceğini kaydetti.

Afewerki'nin yarın başkentte Eritre Büyükelçiliğinin açılışını yapması ve Etiyopya Havayollarının da bu hafta Eritre'ye uçuşları başlatması planlanıyor.

- Ortak Barış ve Dostluk Deklarasyonu

Etiyopya Başbakanı Ahmed'in geçen hafta yaptığı Eritre ziyareti sırasında iki ülke liderleri yaklaşık 20 yıl sonra aynı masada oturmuş, Ortak Barış ve Dostluk Deklarasyonu'na imza atmıştı.

Etiyopya'nın 1998-2000 yılları arasındaki savaştan sonra yapılan Cezayir Anlaşması'nı uygulamaya sokacağını duyurmasının ardından iki ülke arasındaki sorunlar çözüm sürecine girmişti.

Eritre'nin 1993'te Etiyopya'dan bağımsızlığını kazanması sonrasında iki ülke arasında sınır anlaşmazlıkları yüzünden 1998-2000 yıllarında yaşanan savaşta on binlerce kişi hayatını kaybetmişti.

2000'de Cezayir'de imzalanan anlaşmanın ardından Etiyopya'nın bazı tartışmalı alanlardan çekilmeyi reddetmesi üzerine iki ülke arasında başlayan gerginlik devam etmişti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English