Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Erdoğan Konya'dan mesaj verdi: Ders verme dönemi değil

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri ülkemizin ve milletimizin içinden geçtiği kritik durumla asla ilgisi ve orantısı olmayan kimi gerekçelerle AK Parti'ye ders vermek istiyormuş ama unutmayalım ki dönem ders verilecek değil iki elin parmakları gibi sımsıkı bir araya gelinecek dönemdir." dedi.

Erdoğan Konya’dan mesaj verdi: Ders verme dönemi değil
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisince Kılıçarslan Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Konuşmasına "Konya'da" şiirinin dizeleriyle başlayan Erdoğan, aziz, mübarek, dünyada eşi bulunmayan şehir olarak nitelediği Konya'yı ve ilçelerini selamladı.

Gönül belediyeciliğinin her şehre yakıştığını ama en çok da Konya'ya yakıştığını ifade eden Erdoğan, "Bize gönülden gönüle hangi kapıların açılacağını öğreten Mevlana'nın ahvadına bu yakışır. Bize iman ve yürekle mücadele edildiğinde neler başarılabileceğini gösteren Sultan Kılıçarslan'ın torunlarına böylesi yakışır. Nice gönül sultanına ev sahipliği yapan Konya, elbette gönül belediyeciliğinde de en ön safta yer almıştır ve yer alacaktır." diye konuştu.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Atay ve ilçe belediye başkan adaylarının her birinin gönülleri fethedecek projeleri bulunduğunu aktaran Erdoğan, "Devam diyoruz. Bugüne kadar nasıl geldik, bundan sonra da devam inşallah. Biz de Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklarımız olarak Konya'nın her mücadelesinde bugüne kadar nasıl olduysa yeni sistemle bundan sonra da yanında yer alacağız. Artık eskisi gibi değil. Cumhurbaşkanı, kabine, Konya Büyükşehir, ilçeler, üçlü mekanizma, inşallah el ele Konya'yı daha ileriye götüreceğiz." ifadelerini kullandı.

- "Tüm yatırımların takipçisi olacağım"

Erdoğan, metro başta olmak üzere şehrin geleceği için kritik öneme sahip tüm yatırımların yerine getirilmesinin takipçisi olacağını dile getirdi.

Gençlere çağrıda bulunmak istediğini belirten Erdoğan, "Konya'da yaşamak başkadır, Konya'yı yaşamak da başkadır. Gelin sizler Konya'yı yaşayın. İnce Minare'deki o taş işçiliğinin estetiğini, Karatay Medresesi'nde asırlarca süren derslerin inceliğini, Selçuklu sultanlarının dönemlerini aşan mesajlarını ancak yaşayarak öğrenmek mümkündür. Ülkemizin şu anda en genç büyükşehir belediye başkan adaylarından olan birini işte bunun için Konya'da tecrübesiyle de sizlerin emrine verdik." dedi.

Başkan adayı Uğur İbrahim Altay ile "Uğur yaşlı değilsin değil mi? Uğur kardeşimin bir eksiği var, saçları eksik." diye şakalaşan Erdoğan, "Ama dinamik. Tecrübesiyle beraber içimizden biri. İnşallah bundan sonra da size efendilik yapmaya değil hizmetkar olmaya geldi. Hatay'da da var ya bir tane, ne diyor? 'Oy var hizmet var.' Kim bu? CHP'li. Sen kimsin? Ama bizdeki anlayış ne? Bizdeki anlayış, biz milletimize efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geliyoruz. Farkımız bu." diye konuştu.

"Tarih boyunca medeniyet ışığımızı hep en yukarıda tutan Konya, inşallah gelecekte de medeniyetimizin inkişaf merkezi olmayı sürdürecektir." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Eskiler 'Yitik kaybedildiği yerde bulunur' derler. Biz de inşallah Konya'da kaybettiğimizi Konya'da bulmakla işe başlayacak, bu ışığı dalga dalga tüm Türkiye sathına, tüm bölgemize, tüm dünyaya yayacağız. Tarihi konuşuyorum, tarihi değerlendiriyorum. Bunun için 31 Mart'ta sandığa iyi sahip çıkmamız gerekiyor. Birileri ülkemizin ve milletimizin içinden geçtiği kritik durumla asla ilgisi ve orantısı olmayan kimi gerekçelerle AK Parti'ye ders vermek istiyormuş ama unutmayalım ki dönem ders verilecek değil iki elin parmakları gibi sımsıkı bir araya gelinecek dönemdir.

Türkiye 2002 yılından beri girdiği 14 seçimin belki de en kritiklerinden birini 31 Mart'ta yaşayacak. Çünkü bu seçimden sonra önümüzde 4,5 yıllık kesintisiz bir icraat dönemi var. Bu dönemi en etkili şekilde kullanabilmemizin yolu seçimlerden istikrar ve güven ortamımızın sürmesini garantiye alacak bir sonuçla çıkmaktır. Aksi takdirde sınırlarımızın dibine kadar gelmiş olan teröristlerin oyunlarını bozmamız zorlaşır. Aksi takdirde ekonomimize saldıran alçakların ve fırsatçılık yaparak onların ekmeğine yağ sürenlerin oyunlarını bozmamız zorlaşır. Aynı şekilde bu seçimde ortaya çıkacak bir olumsuzlukta Yeni Zelanda'daki teröristin tüm açıklığıyla ortaya serdiği gibi hala ülkemizle ve milletimizle hesabı olanlara gün doğar."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English