Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak'tan Spiegel'in iddialarına yanıt

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak'ın Avukatı Özel: "Müvekkilim Sayın Berat Albayrak'ın iddia edildiği gibi yurt dışındaki hiçbir bankada hesabı bulunmamaktadır" "Ülkemiz hakkında uzunca bir süredir yapılan yalan haberlerle yurt içi ve yurt dışındaki Türk vatandaşları kışkırtılmak ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve yöneticilerinin itibarlarına zarar verilmek istenmektedir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın Avukatı Ahmet Özel, müvekkilinin yurt dışındaki hiçbir bankada hesabı bulunmadığını bildirdi.

Özel, yaptığı açıklamada, Almanya'da yayınlanan Der Spiegel dergisine ait Spiegel Online internet sitesinde dün yayınlanan bir makalede Bakan Albayrak'a yönelik birtakım asılsız iddialara yer verildiğini belirtti.

Bugüne kadar Türkiye aleyhtarı birçok yayına imza atan gruba ait sitedeki makalede Albayrak'ın, sözde Dubai'de bulunan yüklü miktarda parasını dolaylı yollardan Türkiye'ye aktarmaya çalıştığının iddia edildiğini bildiren Özel, bu iddianın hiçbir somut delil olmamasına rağmen, Birgün, Cumhuriyet gibi çeşitli gazetelerin internet sayfasında da yanına verildiğini ifade etti.

Müvekkili Albayrak'ın iddia edildiği gibi yurt dışındaki hiçbir bankada hesabı olmadığını vurgulayan Özel, başta Spiegel Online olmak üzere Türkçe gazetelerin internet sitesindeki iddiaların da gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Özel, "Ülkemiz hakkında uzunca bir süredir yapılan yalan haberlerle yurt içi ve yurt dışındaki Türk vatandaşları kışkırtılmak ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve yöneticilerinin itibarlarına zarar verilmek istenmektedir." ifadesini kullandığı açıklamasında şunları kaydetti:

"Müvekkilim Sayın Berat Albayrak da bu kirli yabancı odakların yerli iş birlikçilerinin hedefi haline getirilerek, gerçek dışı suçlamalar ve basın meslek ilkelerine aykırı haberlerle yıpratılmaya çalışılmaktadır. Suç teşkil eden, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti aleyhtarı yabancı güçlere hizmet ettiği açıkça belli olan yayınlar hiçbir somut delile dayanmamaktadır. Bu şekilde basın ve ifade özgürlüğünün sınırları defalarca aşılmış ve müvekkilimin kişilik haklarına saldırılmıştır. Şüphesiz ki son aylarda artan bu ve benzeri yalan haberler, ülkemiz üzerinde oynanan oyunun bir parçasıdır. Şunu net olarak ifade etmeliyiz ki bu ahlaksız girişimler, müvekkilim gibi vatanseverlerin memleketimizin huzur, güven ve refahı için çıktıkları kutlu yürüyüşüne asla engel olamayacaktır.

Ülkesini seven, görev bilinci taşıyan, tüm eylem ve işlemlerini hukuk çerçevesinde yapan müvekkilim Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Berat Albayrak, bu karanlık ve kirli odaklara karşı mücadelesini tüm kararlılığıyla sürdürecektir. Kamuoyuna şunu duyurmak isteriz ki basın ilkelerini ayaklar altına alan yerli ve yabancı medya kuruluşlarıyla ilgili tüm yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Müvekkilim hakkında kaleme aldıkları mesnetsiz iddialarını ülke gündemini manipüle etmek amacıyla kullananlar, bu sorumsuzluklarının hesabını yargı önünde vereceklerdir.

Adı geçen yerli ve yabancı basın yayın kuruluşlarının hukuka ve ahlaka aykırı yayın politikalarını şiddetle kınıyor, iddiaların asılsız olduğunu ve söz konusu yayın kuruluşları aleyhine tüm yasal yollara başvurulacağını kamuoyuna saygılarımızla duyurmak istiyoruz."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English