Son Dakika Haberler

Endonezya'da benzine yüzde 30 zam yapılması nedeniyle sokaklara dökülen halk, yeni hükümet aleyhine protesto gösterilerinde bulundu

Anadolu Ajansı haberine göre;
CAKARTA (AA) - Endonezya'da devlet tarafından sübvanse edilen benzine dün gece yarısından itibaren yüzde 30 zam yapılması, sokaklara dökülen halk tarafından protesto edildi.

Endonezya'nın yeni Cumhurbaşkanı Joko Widodo'nun, göreve gelir gelmez benzine zam yapılacağını duyurması bir aydır ülkede protestolara neden oldu. Ülke genelinde bir aydır devam eden protesto gösterilerine rağmen, hükümet dün gece yarısından itibaren benzinin yüzde 30 zamlı fiyatlarla satılacağını açıkladı.

Kararı duyan Endonezyalılar, gece yarısı olmadan akaryakıt istasyonlarına akın ederek, zamsız fiyattan benzin satın almak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Yeni güne benzin zammıyla başlayan Endonezya'da özellikle islami gruplar ile üniversiteliler ülke genelinde gösteriler düzenledi. Protestoya katılan binlerce insan, yeni hükümetin halkın ekonomi gücünü önemsemediğini belirterek, Cumhurbaşkanı Joko Widodo'nun vurdumduymaz davrandığını savundu.

Doğu Jawa'da bulunan Malang şehrinde gerçekleştirilen protetoya binlerce öğrenci katılırken, eylemciler ve polis arasında arbede yaşandı. Şehir merkezinde toplanan kalabalık, Cumhurbaşkanı Widodo'nun isminin yazılı olduğu bir kağıdın üzerinde tavuk keserek, kağıdı ve tavuğu yaktı. Daha sonra sokak ortasında  namaz kılan göstericiler protestoların olumlu sonuçlanması için dua etti.

Protestolara katılan Habibu Rahman, Joko Widodo'nun fakir insanlara karşı adil olmadığını söylerken, "Yeni hükümet göreve gelir gelmez yaptığı zamla, fakir olan halka adil davranmıyor. Biz hakkımızı aramak için protestolara devam edeceğiz. Bugün Widodo'nun adaletsizliğini temsilen bir köy tavuğunu keserek, tepkimizi gösterdik" dedi. 

Başkent Cakarta'da ise Cumhubaşkanlığı Binası önünde toplanan binlerce Endonezyalı, saatlerce slogan atarak pankartlarla zam kararını protesto etti. Protestoya katılan Endonezyalılar, hükümetin halka zulüm yaptığını ifade eden küçük tiyatro oyunları sergilerken, protestoya destek veren islami gruplar salavat ve ilahilerle eylem gerçekleştirdi.

 

 

 

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English