"En genç golcü" Fenerbahçe forması giymeyi hayal ediyor

Eklenme Tarihi: 17.11.2014 - 14:21

Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Dardanelspor'da top koşturan ve Payas Belediyespor 1975 maçında rakip fileleri havalandırarak "profesyonel liglerde gol atan en genç futbolcu" unvanını eline geçiren 15 yaşındaki Ufukcan Engin'in hayalini Fenerbahçe forması süslüyor Hücuma dönük orta saha oyuncusu Engin, Fenerbahçe'den Diego Ribas ve Mehmet Topal ile Borussia Dortmund'dan Marco Reus ve Henrih Mhitaryan'ı örnek alıyor

SİVAS (AA) - ÖNDER FELEK - Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Dardanelspor'da top koşturan ve Payas Belediyespor 1975'e attığı golle "profesyonel liglerde gol atan en genç futbolcu" unvanını eline geçiren 15 yaşındaki hücuma dönük orta saha oyuncusu Ufukcan Engin, Fenerbahçe forması giymeyi hayal ediyor.

Engin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbola ilkokul üçüncü sınıfta bir arkadaşının aracılığıyla başladığını söyledi. Dardanelspor altyapısında 6 yıl top koşturduktan sonra bu sezon başında kulübüyle profesyonel sözleşme imzaladığını belirten Engin, Spor Toto 3. Lig'in 5. haftasında Eyüpspor maçında profesyonel olarak ilk kez forma giydiğini dile getirdi.

Engin, ligin 7. haftasında Payas Belediyespor 1975 maçında rakip fileleri havalandırarak, "profesyonel liglerde gol atan en genç futbolcu" unvanını eline geçirdiğini ifade ederek, "Hocamın bana verdiği şansı iyi değerlendirdim. Görevimi yerine getirdim. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Profesyonel liglerin en genç gol atan futbolcusu olmasının çok güzel bir duygu olduğunu dile getiren Engin, takımda kendisi gibi başka genç isimlerin de forma giydiğini belirterek, "Çok mutluyum. Takım arkadaşlarıma ve ağabeylerime teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Hayalinin Fenerbahçe forması giymek olduğunu anlatan Engin, Avrupa'da ise Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'da top koşturmak istediğini ifade etti.

Fenerbahçe'den Diego Ribas ve Mehmet Topal, Borussia Dortmund'dan Marco Reus ve Henrih Mhitaryan'ı örnek aldığını aktaran Engin, genç futbolculara şans verildiğinde başarılı olabileceklerini kaydetti.

 

- Teknik direktör Uygun'un Ufukcan'a güveni tam

Dardanelspor Teknik Direktörü Fatih Uygun da kadrolarında çok sayıda genç oyuncu bulunduğuna dikkati çekerek, son olarak Sivas Dört Eylül Belediyespor ile yaptıkları maçta Ufukcan'ın yanı sıra 17 ve 19 yaşındaki futbolculara şans verdiğini belirtti.

Sadece Ufukcan'ın değil, kadroda bulunan diğer genç oyuncuların da Türk futbolunda adlarından söz ettirmesini beklediğini dile getiren Uygun, gençlere şans verilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Türk futboluna yeni isimler kazandırmayı hedeflediklerini kaydeden Uygun, Ufukcan'a tavsiyelerde bulunduğunu belirterek, "Biz ona her zaman 'bir idolün olsun ama öncelikle kendin ol, kendi karakterinle sahada kalmaya çalış, ondan sonra zaten başarı gelir' diyoruz" ifadesini kullandı.

Uygun, Ufukcan'ın özverili şekilde çalışmasını sürdürmesi durumunda, 3-4 sene sonra çok daha yukarılarda olacağına inandığını sözlerine ekledi.

 

- Ufukcan gollerine devam ediyor

"Profesyonel liglerde gol atan en genç oyuncu" unvanını, 15 yaş 218 günlükken, Payas Belediyespor 1975 ile 18 Ekim'de yaptıkları maçta attığı golle Okay Yokuşlu'dan devralan Ufukcan Engin, gollerine devam ediyor.

Sivas Dört Eylül Belediyespor'u dün deplasmanda 2-0 mağlup ettikleri maçta takımının ilk golüne imza atan Engin, ligdeki gol sayısını 3'e çıkardı. Engin, Derincespor maçında da 1 gol atmıştı.

Kayserisporlu futbolcu Okay Yokuşlu, Altay formasıyla 2009-2010 sezonunda, 15 yaş 324 günlükken, Ziraat Türkiye Kupası eleme maçında Tokatspor'a attığı golle "profesyonel liglerde gol atan en genç oyuncu" unvanını eline geçirmişti.


Kaynak: