Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Emekli polis kanser hastası eşine bakmak için ayakkabı boyuyor

Uşak'ta kanser hastası eşinin tedavi masraflarını karşılamakta zorluk çeken emekli polis, 10 yıldır aynı ağacın altında ayakkabı boyuyor Keramettin Cebeci: "Eşimin tedavi masraflarını emekli maaşımla karşılamakta zorlanıyorum, kimseye muhtaç olmamak için 10 yıldır ayakkabı boyuyorum" Kanser tedavisi gören Dudu Cebeci: "Eşimin desteği sayesinde kanseri yeneceğime inanıyorum. Onun desteği beni ayakta tutuyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
UŞAK (AA) - Uşak'ta yaşayan 70 yaşındaki emekli polis memuru Keramettin Cebeci, kanser hastası eşinin tedavi masraflarını karşılayabilmek için 10 yıldır mesken tuttuğu ağacın altında ayakkabı boyuyor.

Tarihi Ulu caminin yanındaki çam ağacının gölgesinde ayakkabı boyayan Cebeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emeklilik yıllarında güzel bir yaşam sürmenin hayalini kurarken 2006 yılında eşine kanser teşhisi konduğunu söyledi.

Bir süre sonra emekli maaşıyla hasta eşinin tedavi masraflarını karşılamakta zorlandığını anlatan Cebeci, kimseye muhtaç olmamak için ayakkabı boyacılığına başladığını belirtti.

Tam 10 yıldır aynı ağacın altında ayakkabı boyadığını dile getiren Cebeci, "Ankara, Malatya ve Samsun illerinde 27 yıl polis memuru olarak görev yaptım. 1996 yılında emekli oldum. Tabi güzel hayallerle emekli oldum. Yapacağım isleri sıraladım, o günün şartları güzeldi, sağlığımız sıhhatimiz yerindeydi." dedi.

Eşine kanser teşhisinin konulmasının ardından maddi zorluklar yaşadıklarını ifade eden Cebeci, şöyle konuştu:

"Emekli olduktan sonra rahat bir hayat sürüyorduk, on yıl sonra eşim rahatsızlandı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesinde kanser teşhisi koydular. O günden sonra tedavi süreci başladı. Eşim on yıldır tedavi görüyor. Eşim aynı zamanda guatr, şeker, tansiyon gibi bir çok hastalıkla da mücadele ediyor. İlaçları ve tedavi masrafları 600-700 lirayı buluyor. Emekli maaşımla mutfak masraflarını, kira parasını ve eşimin tedavi masraflarını karşılamakta zorlanıyordum. Şoför olayım dedim yaşlısın dediler, bekçi olayım dedim gözün görmez dediler. Sonra ayakkabı boyayabilirim dedim, kendi kendime evde denedim, baktım yapabiliyorum bu işi. Görünen köy kılavuz istemez dedim ve bu işe başladım."

- "Kimseye muhtaç olmamak için bu işi yapıyorum"

Yaptığı işle kimseye muhtaç olmadan geçindiğini anlatan Cebeci, "2006 yılında bu ağacın altına oturdum. O gün bu gündür kimseye muhtaç olmamak için bu işi yapıyorum. Bizi seven sürekli gelen müşterilerim var. Allah razı olsun kimseye muhtaç olmuyorum" diye konuştu.

Şu anda eşinin sağlığının iyi olduğunu, daha da iyi olacağına inandığını ifade eden Cebeci, bu durumun kendisine büyük mutluluk verdiğini söyledi.

Cebeci, "Hayat arkadaşımı yarı yolda bırakamazdım. Onun için mücadele etmem gerekiyordu ve mücadele ediyorum. Evet eşimi çok seviyorum. Ben 2008'de kalp krizi geçirdim. Kalbime stent takıldı. Şu an Allah'a şükür sağlığım yerinde. Ben her sabah saat yedide burada tezgahımı açarım. Eşim evde yalnız, ben olmadan yemek yemez, ilaçları olduğu içinde en geç öğleden sonra üç olduğu zaman buradan ayrılırım." ifadelerini kullandı.

- "Eşimin desteği beni ayakta tutu"

Keramettin Cebeci'nin eşi Dudu Cebeci (65) ise kanser teşhisi konulduğunda zor günler geçirdiğini, çocuklarının ve eşinin kendisine sürekli destek olduğunu aktardı.

Geçirdiği hastalıklarının tedavi masraflarından dolayı eşinin ayakkabı boyacılığına başladığını anlatan Dudu Cebeci, şunları söyledi:

"On yıl önce kansere yakalandım, tedavi süreci hala devam ediyor. Kanser ile mücadele ederken guatr, şeker, tansiyon gibi hastalıklarla da mücadele ediyorum. Eşim tedavi masrafları, mutfak masraflarını, ev kirasını karşılamakta zorlanıyordu, bu nedenle ayakkabı boyacılığına başladı. Eşimin desteği sayesinde kanseri yeneceğime inanıyorum. Onun desteği beni ayakta tutuyor. Üç çocuğum var onlar İstanbul'da gurbetteler."




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English