Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Elazığ OSB 5. kısım altyapı çalışmaları açılış töreni

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çelik: ''Bir yatırım için emek veren, bir kişiyi istihdam eden insanın eli öpülür'' OSBÜK Başkanı Kütükçü: ''Bugün hala ülkemize saldırmakta olan, ülkemizi farklı sebeplerle farklı yerlerden kıskaç altına almak isteyenlere rağmen biz yürüyüşümüzü sürdüreceğiz ve ülkemizi mutlaka 2023 ve 2071 hedeflerine ulaştıracağız''

Anadolu Ajansı haberine göre;
ELAZIĞ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, ülkeye yatırım yapan tüm sanayicileri taktir ettiklerini belirterek, ''Bir yatırım için emek veren, bir kişiyi istihdam eden insanın eli öpülür.'' dedi.

Yapımı tamamlanan Elazığ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 5. kısım altyapı çalışmalarının açılış törenine katılan Çelik, OSB'lerin bölgesel sorunlarını ilgili paydaşlarla konuşmak ve istişarelerde bulunmak üzere Elazığ'da bulunduklarını belirtti.

Ülkede 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin karşısında duran, kahramanlar gibi ülkenin geleceği için yatırım yapan sanayicilere de kahraman gözüyle baktıklarını ifade eden Çelik, bu bakımdan sanayi yatırımı yapan bütün işadamlarının ülke için değerli bir faaliyet yürütttüklerini söyledi.

Elazığ'ın sanayi alt yapısı ile yatırımcılara önemli fırsatlar sunduğunu vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

''Bir yatırım için emek veren, bir kişiyi istihdam eden insanın eli öpülür. Dolayısıyla yatırımcıyı hepimizin takdir etmesi lazım. Şüphesiz çalışanlarımızla birbirlerini kucaklayan bu yapı, ülkemizi ve milletimizi namerde muhtaç yapmaz. Bu yüzden de bu güzel faaliyetde bulunduğumuz için mutluluyuz. Bakanlığımızın destekleri ve katkılarıyla ama işi yapan sizlersiniz. Bizler devletin imkanlarını size şu pay düştü deyip yolluyoruz buralara. Ama aslolan sizin yaptıklarınızdır. O yüzden devletimiz ve hükümetimiz sizinle beraberdir ama milletimizin ufku herşeyin önündedir diyoruz.''

Elazığ Valisi Çekin Oktay Kaldırım ise ülkenin geleceği için yatırım yapan tüm sanayicilerin değerli olduğunu belirterek, ''Onlar için ne yapsak azdır, ne yapsak yeridir. Bizim tabi kamu olarak yatırım ortamını iyileştirip, yatırım ekosistemini iyi hale getirip yatırımcının önünü açmamız lazım. Bürokratik engelleri hızlı bir şekilde kaldırıp, çok hızlı bir şekilde karar alma, yatırım ve onay süreçlerinde önlerini açmamız ve bunu sağlamamız lazım." diye konuştu.

- ''Ülkemizi 2023 ve 2071 hedeflerine ulaştıracağız''

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükçü de 1961 yılında başlayan organize sanayi bölgeleri sürecinin bugün Türkiye'de 315 OSB ile her ilin üretim üsleri haline geldiğini dile getirdi.

Ülke olarak üretim kabiliyetlerini ve kapasitelerini geliştirmeleri halinde dünya ülkeleri ile rekabeti sürdürülebilir hale getirebileceklerini vurgulayan Kütükçü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''İş adamlarımız 15 Temmuz ihanetini yaşadığımız darbe girişiminden sonra öyle bir milli duruş gösterdiler ki 6 ay sonra 2017 ocak ayından itibaren Türkiye'de ekonomik göstergelerin tamamı pozitife döndü. Sanki o süreç yaşanmamış gibi herkes işini gücünü en iyi şekilde yaptı ve yatırımlarını ortaya koydu. Türkiye'nin çöküşünü görmek isteyenlere rağmen ekonomik aktivitesiyle hamdolsun dimdik ayakta durdu, devletinin arkasında durdu ve bugün ihracat rekoruna giden bir 2017 inşa etti.''

Türk iş dünyasının bu başarısını aynı kararlılıkla ve milli duruşla sürdüreceğini aktaran Kütükçü, ''Bugün hala ülkemize saldırmakta olan, ülkemizi farklı sebeplerle farklı yerlerden kıskaç altına almak isteyenlere rağmen biz yürüyüşümüzü sürdüreceğiz ve ülkemizi mutlaka 2023 ve 2071 hedeflerine ulaştıracağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın, iş dünyası olarak bu kararlılığımız devam ediyor.'' dedi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English