Son Dakika Haberler

"Türk, Kürt, Alevi ve Sünni el ele, kalp kalbe, gönül gönüle, omuz omuza çelik gibi duracağız ki bunlar kuruyup, toz olup, yok olup gidecekler" "Tek istedikleri var, kardeş kavgası. Ben bu milleti minnetle selamlıyorum. Neden? Bütün provokasyonlara rağmen millet bunları biliyor. Onun için kılını bile kıpırdatmadı"

Anadolu Ajansı haberine göre;
BURDUR (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türk, Kürt, Alevi ve Sünni el ele, kalp kalbe, gönül gönüle, omuz omuza çelik gibi duracağız ki bunlar kuruyup, toz olup, yok olup gidecekler" dedi.

Zeybekci, Burdur'un Bucak ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası'nın bir restoranda düzenlediği yemekte yaptığı konuşmada, 2001-2002 yıllarında dizlerinin üzerine çökmüş, her şeyi ile ele geçirilmiş, son hamleyi bekleyen aciz Türkiye'den, bugün dünyanın 18. büyük ekonomisi durumuna gelindiğini söyledi.

Türkiye'nin bugün Avrupa'nın 7. büyük ekonomisi olduğunu anlatan Zeybekci, "Türkiye 2003 yılından sonra 12-13 yıl boyunca üst üste yüzde 4,7 büyüdü. Türkiye aynı dönemde 13 yıl boyunca ihracatını ortalama yüzde 12,5 artırdı. Son 2008 krizinden sonra Türkiye ortalama üst üste her yıl yüzde 5,1 oranında büyümeyi başardı" diye konuştu. 

Zeybekci, Türkiye'nin bu kalkınmasıyla, büyümesiyle çok başka noktalara geldiğini bildirdi. 

Türkiye'nin bir zamanlar kendisini yöneten IMF ile 2007 yılından sonra stand-by anlaşmalarını yenilemediğini anlatan Zeybekci, "Başka anlaşma yapmadı ve 2013 yılının 14 Mayıs günü en son borç taksitini de vererek teşekkür etti. Türkiye Hazine Müsteşarını IMF'nin 20 kişilik İcra Direktörlüğü Kurulu'na göndererek IMF'nin yönetimine girdi. 5 milyar dolarlık da bir kredi limiti açtı. Türkiye yüzde 7 bin faizlerden yüzde 4,6 faizlere düştü. 45 yıllık tarihimiz boyunca en düşük enflasyon yüzde 6,2 ye düştü" diye konuştu. 

- "İstedikleri Alevi Sünni çatışması çıksın"

Bakan Zeybekci, Türkiye'nin çok özel ve önemli günlerden geçtiğini ifade etti.

"İstiyorlar ki Türkiye içeride başının belası ile uğraşsın. Bugüne kadar bu hep böyleydi" ifadesini kullanan Zeybekci, şöyle konuştu:

"1970-1980'e kadar sağ sol 5 bin lise ve üniversite öğrencisini katlettiler. ASALA'yı dün başımıza bela ettiler. 1985'ten itibaren bu bölücü terör örgütü bizim başımıza bir senaryoyla, bir projeyle getirildi bela olarak. Maraş katliamında 500 vatandaşı Alevi, Sünni diye katledenler bunlardı. Sivas'ta oteli yakanlar bunlardı. Sivas'ta yakılan otelden sonra Başbağlar'a gidip de 'Sivas'ın intikamı alındı' diye yazarak orada 40 vatandaşımızı, aksakallı dedeyi, nineyi ve 3 aylık bebeleri katledenler bunlardı. İstedikleri Alevi, Sünni çatışması, savaşı çıksın."

- "Tek istedikleri var, kardeş kavgası"

Bakan Zeybekci, şöyle devam etti:

"Suruç'taki bomba da bunların eseriydi, Diyarbakır'daki mitingde trafoya bombayı koyanlar da bunlardı. Ankara'daki bombayı koyup da 102 vatandaşımızı katledenler de bunlardı. Bunlar Ankara'daki o cinayetten, katliamdan sonra, çıkıp bas bas bağırmadılar mı? Hele hele o, orasını burasını terör örgütüne dayadığını söyleyen o terör örgütü yaması siyasi partinin eş başkanı 'devlet yaptı' demedi mi? Aynı gün, hala o arkada yaralılar ve ambulanslar koştururken bir sendikanın genel başkanı 'ben gördüm polis bombaladı' demedi mi? Açın bakın DİSK Genel Başkanı. Tek bir amaçları vardı. Millet galeyana gelsin, millet sağa sola saldırsın, sokak hareketleri başlasın. Gezi'de yarım kalan ya da beceremediklerini tekrar denesinler. Bütün amaçları ve gayretleri buydu."

Zeybekci, "Türk, Kürt, Alevi ve Sünni el ele, kalp kalbe, gönül gönüle, omuz omuza çelik gibi duracağız ki bunlar kuruyup, toz olup, yok olup gidecekler. Tek istedikleri var, kardeş kavgası. Ben bu milleti minnetle selamlıyorum. Neden? Bütün provokasyonlara rağmen millet bunları biliyor. Onun için kılını bile kıpırdatmadı" diye konuştu. 

- "Devlet aciz olmaz. Türk devleti hiç aciz olmaz"

Zeybekci, Türk milletinin ve devletinin hiçbir zaman aciz olmadığını, hiçbir zaman diz çökmediğini ve "aman" demediğini dile getirdi. 

Türk milletinin Haçlı Seferleri dahil bugüne kadar yaklaşık belki 10 milyon şehit verdiğini anlatan Zeybekci, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ama hiç 'aman' demedi. Devlet aciz olmaz. Türk devleti hiç aciz olmaz. Bizim göstermiş olduğumuz o anlayış, 'birlik, beraberlik ve kardeşlik olsun...' Kürt kardeşim, 'tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan' desin burada buluşalım. O gayret ve faaliyetlerimizi acziyet olarak gördüler. 7 Haziran seçimlerinden sonra 80 milletvekiliyle Meclis'e girmelerine ve Meclis de siyaset ve demokrasiyse eğer, çatır çatır muhalefet yapabilme imkanlarına rağmen, 'Biz Irak'tan, Suriye'den alttan geliyoruz. Ha gayret siz içeriden silaha sarılın. Zaman tam zamanıdır. Hükümet yok belirsizlik var. Bu işi halledeceğiz' diye bunlara talimat geldi ve bu terör eylemleri başladı."

Zeybekci'nin buradaki programına MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da katıldı. 

Bakan Zeybekci, daha sonra partisinin Bucak Seçim Koordinasyon Merkezi'nde partililerle bir araya geldi. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English