Son Dakika Haberler

"Bugün çalışanlar adına yetki kullananlar bu ülkenin geleceğini karartacak birçok haksız itham dolu raporlarla uluslararası güçleri Türkiye’nin üzerine salmaya çalışıyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ÇANKIRI (AA) - Eğitim Bir-Sen Genel Başkanvekili Latif Selvi, "Bugün çalışanlar adına yetki kullananlar bu ülkenin geleceğini karartacak birçok haksız itham dolu raporlarla uluslararası güçleri Türkiye'nin üzerine salmaya çalışıyor." dedi.

Selvi, Eğitim Bir-Sen Çankırı Şubesinin açılışında yaptığı konuşmada, çalışma hayatında yeni bir soluğa ihtiyaç olduğunu söyledi.

Türkiye'de 1961 yılında verilen bazı sendikal hakların 1971 muhtırasıyla geri alındığını kaydeden Selvi, kendilerinin büyük mücadelelerle 1995 yılında konfederasyon olmayı başardıklarını anlattı.

Selvi, "Bugün çalışanlar adına yetki kullananlar bu ülkenin geleceğini karartacak birçok haksız itham dolu raporlarla uluslararası güçleri Türkiye'nin üzerine salmaya çalışıyor. O zaman şunu görüyoruz ki hayatımızın en önemli parçasını oluşturan çalışan ve iş veren ikileminde değerlendirecek olursak, çalışanların temsilcisi bu ülkeden ekmeğini kazanan insanların bu ülkenin geleceğini karartacak çalışmalara imza atmaması gerekir." diye konuştu.

Siyasette de yeni dizayna ihtiyaç duyulduğu için çalışmalar yapıldığını, bunun çalışma hayatında da sivil toplum hayatında da böyle olduğunu söyleyen Selvi, "Ama şunu söyleyebiliriz, her şey mecrasına doğru seyrediyor. Çerçevesi oturuncaya kadar yaşadığımız sancılar olacak ancak bunu hep birlikte aşacağımıza inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen de, zorluklar içerisinde geçen 28 Şubat döneminin ardından bugünlere gelindiğini kaydetti.

Türkiye'nin en büyük konfederasyonu olduklarını ifade eden Esen, "Bugün ayrıca bizim için önemli bir gün daha var. Genel Başkanımız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla birlikte toplantıya gitti. Allah'ın izniyle 65 yıl aradan sonra Türkiye'yi uluslararası arenada dünyanın en büyük emek platformu ILO'da Memur-Sen temsil edecek. Bu temsili Allah'ın izniyle hak ettik." dedi.

Açılışa Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman ve sendika üyeleri katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English