Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Ebu Süreyya soruşturmasının kapatılması İsrail'in adaletten yoksun olduğunun delilidir"

İsrail ordusunun Filistinli engelli İbrahim Ebu Süreyya'nın Gazze sınırında şehit edilmesine ilişkin soruşturmayı "delil yetersizliğinden" kapatması Filistin'deki El-Mizan İnsan Hakları Merkezi tarafından tepkiyle karşılandı El-Mizan İnsan Hakları Merkezi: "Soruşturmanın kapatılması İsrail yargı makamlarının adalet, bağımsızlık ve şeffaflıktan yoksun olduğunun delilidir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
GAZZE (AA) - Filistin'deki El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, İsrail ordusunun Filistinli engelli İbrahim Ebu Süreyya'nın Gazze sınırında İsrail askerlerince şehit edilmesine ilişkin soruşturmayı "delil yetersizliğinden" kapatmasına tepki gösterdi.

Merkezden yapılan yazılı açıklamada, "Ebu Süreyya'nın katledilmesi, yaşam hakkının açıkça ihlalidir, bu durum suçun soruşturulmasını ve sorumluların yargılanmasını gerektirir." denildi.

Merkezin, olayla ilgili tüm delilleri toplayarak Aralık 2017'de İsrail Başsavcısına soruşturma açma talebinde bulunduğu aktarılan açıklamada, "Soruşturmanın kapatılması İsrail yargı makamlarının adalet, bağımsızlık ve şeffaflıktan yoksun olduğunun delilidir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, Uluslararası topluma işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşayan sivillere yönelik hukuki ve ahlaki sorumluluğunu üstlenme çağrısında bulunuldu.

İsrail ordusu geçen hafta, Aralık 2017'de abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösteride Filistinli engelli İbrahim Ebu Süreyya'nın (29) şehit edilmesine ilişkin soruşturmayı "İsrail askerlerinin Ebu Süreyya'ya ateş açtığını gösteren delil olmadığını" iddia ederek kapatmıştı.

İsrail'in 2008'de Gazze'ye düzenlediği saldırıda 2 bacağını birden kaybeden İbrahim Ebu Süreyya, engeline rağmen, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ün tamamını "İsrail başkenti" olarak tanıyan kararı imzalamasının ardından 15 Aralık 2017'de Gazze sınırında Kudüs'e destek gösterisine tekerlekli sandalyesiyle katıldığı sırada şehit edilmişti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Ebu Süreyya'nın İsrail askerlerince açılan ateş sonucu şehit olduğunu açıklamıştı.

İsrail ordusu, Ocak 2018'de Ebu Süreyya'nın şehit edilmesine ilişkin soruşturma başlatmıştı.

İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlallerini Takip Heyeti'nin Ocak 2018'deki raporunda, Ebu Süreyya'nın İsrail kurşunuyla başından vurularak şehit edildiği belirtilmişti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English