Son Dakika Haberler

Aralarında eski Düzce Cumhuriyet Başsavcısı ile eski adliye görevlilerinin bulunduğu 41'i tutuklu 48 sanığın yargılandığı davada, cumhuriyet savcısı mütalaasını verdi Mütalaadan: "Cezaevinde elde edilen notlardan da anlaşılacağı üzere, birçok sanık birbirlerine not atarak ağız birliği yapma cihetine gitmişlerdir. Yalnızca belli isimler ve belli olaylar üzerinde yoğunlaşıp terör örgütü hakkında bilgi vermemeye, örgütün deşifre olmasını engellemeye çalışmaktadırlar" Ara kararını açıklayan mahkeme

Anadolu Ajansı haberine göre;
DÜZCE (AA) - Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği ile suçlanan, aralarında eski Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit ile eski adliye görevlilerinin bulunduğu 41'i tutuklu 48 sanığın yargılandığı davada 22 kişi, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmanın 4'üncü gününde, Cumhuriyet Savcısı İsmail Karataş, mütalaasını verdi.

Sanıkların ve avukatlarının detaylı beyanlarının dinlendiği duruşmada, savcı Karataş, sanıkların savcılıkta doğru söyleyip, mahkemede şaşırdıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Cezaevinde elde edilen notlardan da anlaşılacağı üzere, birçok sanık birbirlerine not atarak ağız birliği yapma cihetine gitmişlerdir. Yalnızca belli isimler ve belli olaylar üzerinde yoğunlaşıp terör örgütü hakkında bilgi vermemeye, örgütün deşifre olmasını engellemeye çalışmaktadırlar. Şunu bilmekteyiz ki, örgüt liderinin örgüt üyelerine, terör örgütünün deşifre olmasını engellemek adına konuşmamaları yönünde el altından bilgiler gönderildiği bilinmektedir. Tüm bu hususlar birlikte değerlendirilerek, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamı yönünde karar verilmesi mütalaamızdır."

Tutuklu sanıklardan eski Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, savunmasında, görevli olduğu komisyon kararları nedeniyle suçlandığını, birinci sınıf savcı olduğunu, yargılama yapılabilmesi için izin alınması ve Yargıtay'da yargılanması gerektiğini ifade etti.

Mahkeme heyeti, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 128. maddesi gereğince sanıklara uygulanan tedbir kararının, isnat edilen suç, dosyanın geldiği aşama, sanıkların ekonomik durumları ve talepleri dikkate alınarak ayrı ayrı kaldırılmasına karar verdi.

Yiğit'in 'görevsizlik' itirazını değerlendiren mahkeme heyeti, iddianamede sanığın, örgüt bölge sorumlusu olarak değerlendirilen Ceyhan Ulkar ile olan bağlantısı nedeniyle ve bu doğrultuda katip alımlarında örgüt lehine işlem yaptığı gerekçesiyle örgüt üyeliğinden cezalandırılması talep edildiğinden, Türk Ceza Kanununun 314. maddesinin izne tabi suçlardan olmaması nedeniyle, görevsizlik itirazının reddini kararlaştırdı.

Mahkeme, sanıklar Ekrem Yiğit, Bünyamin Yeşil, Yusuf Kars, Mehmet Akif Aytan, Atilla Erkalip, Murat Gündoğan, Dursun Kıran, Uğur Büyük, Yusuf Kızıltoprak, Mustafa Kuzu, Eyüp Demir, Emrullah Fatih Yılmaz, Metehan Koç, Selim Güzel, Ramazan Dinçer, İsmail Durmaz, Üzeyir Akarsu, Mustafa Kum ve Ömer Oğuz'un tahliye taleplerinin reddine ve tutukluluk hallerinin devamına, Ahmet Turmuş, Yasin Doğan, Ali Tozcu, Suat Albayrak, Ramazan Arslan, Cengiz Keskin, Merve Bayrakdar, Merve Sude Yılmaz, Fatih Tanrıver, Muhammed Emin Topal, Recep Daniş, Osman Kaplan, Yusuf Selim Karakuş, İsmail Kadakal, Şükrü Aycı, İsmail Şentürk, Aziz Altun, Hamza Yılmaz, Emre Sülü, Kazım Binbir, Yaşar Bengi ve Serhat Cinoğlu'nun, adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliyelerine hükmederek, duruşmayı erteledi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English