Son Dakika Haberler

Aralarında eski Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit ile eski adliye görevlilerinin bulunduğu tutuklu 48 sanığın yargılanmasına başlandı

Anadolu Ajansı haberine göre;
DÜZCE (AA) - Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği ile suçlanan, aralarında eski Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit ile eski adliye görevlilerinin bulunduğu tutuklu 48 sanığın yargılandığı davanın görülmesine başladı.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi için yapılan yeni duruşma salonunda, tutuklu 48 sanık ile yakınları ve avukatları hazır bulundu.

Sanıkların kimlik tespitinin ardından, duruşmada hazır bulunanlara bilgilendirme yapan Mahkeme Heyeti Başkanı Fercan Acar, 4 gün sürmesi planlanan duruşmanın ilk üç gününde sanıkların savunmasının dinleneceğini, 4. günde iddia makamının taleplerini alacaklarını kaydetti.

Bu sırada sanık avukatlarının, duruşmanın sesli ve görüntülü kayıt edilmesi talebini değerlendiren mahkeme heyeti, talebi uygun bulmayarak reddetti.

Tutuklu sanık eski Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, kentte 2006 ve 2011 yılları arasında görev yaptığını, FETÖ'nün ise 2016 yılında silahlı terör örgütü ilan edildiğini belirtti.

Savcılıktaki savunmasını tekrar ettiğini ancak ifadelerinin çarpıtılarak iddianameye konulduğunu öne süren Yiğit, "7 aydır tutuklu bulunuyorum. Üzerime atılı suçları kabul etmiyorum. Cezalandırılmam abesle iştigal olacaktır, hukuki değildir. Bu memleketin delisi ben miyim, Savunmamı ailem için, Türk hukuk tarihine geçmesi için yapıyorum. Hakkımda beraat kararı verilmeli. İfadelerim iddianamede çarpıtılmıştır. Eğer yazıldığı şekilde söylediysem Düzce'nin merkezinde beni asın." diye konuştu.

Mahkeme heyetinin, Düzce ve bazı illerdeki "adliye imamı" olan Ceyhan Ulkar ile birçok kentte örgüt üyelerinin adliyedeki atama işlerini yürüttüğü yönündeki iddialara ilişkin soru üzerine Yiğit, geçirdiği trafik kazasında eşini kaybettiğini, kızının beyninden hasar aldığını ve psikolojik desteğe ihtiyacı olduğu için, kendisine yapılan öneriler sonucunda Ulkar ile tanıştığını söyledi.

Ulkar ile ilişkisinin öğrenci veli ilişkisi olduğunu dile getiren Yiğit, "Beni kriptocu olarak nitelendiriyorlar. Adliye imamı olduğu belirtilen kişiyle niye makamımda görüşeyim. Hakkımda bir tane somut delil yok." dedi.

Daha sonra savunma yapan tutuklu sanık Yusuf Selim Karakuş, Ulkar'ın düzenlediği sohbet toplantılarına defaetle katıldığını kabul etti.

Karakuş, 2013 yılının Haziran ayında "Murat" isimli örgüt üyesi bir şahsın sohbet öncesi adliyedeki dava ve dosyalar hakkında bilgi akışı sağlamasını istemesinin üzerine örgütle ilişiğini kestiğini aktardı.

"ByLock" kullandıkları iddiasıyla tutuklanan zabıt katipleri Eyüp Demir ve İsmail Durmaz da Ulkar'ın düzenlediği sohbetlere manevi amaçla katıldıklarını ancak kendilerinden himmet ve yardım istemeye başladıklarında örgüt ile ilişkilerini kestiklerini iddia etti.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Suat Albayrak ve Aziz Altun'un savunmalarının ardından ara verildi.

İddianamede şüpheliler hakkında, TCK'nın 314/2 maddesi gereğince "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English