Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Duyuların Haritacılığı" sergisi ziyarete açıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nin organize ettiği, Sudanlı ressam Walid Farouk ve Fransız sanatçı Mathias Poisson'ın eserlerinden oluşan "Duyuların Haritacılığı" sergisi sanatseverlerle buluştu.

Harbiye'deki Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nin fuaye alanında gerçekleşen sergide, İstanbul ile bağlantısı olan iki çağdaş sanatçı Walid Farouk ve Mathias Poisson'ın öznel harita çizimleri yer alıyor.

Serginin küratörü Anne Baradel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergide iki farklı sanatçının haritalara farklı bakış açılarının ortaya koyulduğunu, Mathias Poisson'ın çizimlerinin bir yürüyüş ya da sürükleniş sonrası gerçekleştirdiği bazı mekan tasvirlerden oluşan, bir şehrin haritasını insan organına benzeterek ve bazen de bir sokağı insan bedenine benzeterek çizdiği öznel haritalar olduğunu söyledi.

Walid Farouk'un Sudanlı anne ve Mısırlı bir babadan olması nedeniyle farklı iki kültürden doğan harita yüzlerden oluşan çizimlerinin sergilendiğini ifade eden Baradel, "Poisson, 2013 yılında birkaç haftalığına İstanbul'a gelip Tophane'nin bazı sokaklarında günler geçirir ve burada mahalle sakinleriyle buluşur. Topladığı anlatı ve gözlemlerden hareketle bir dizi kroki çizimi gerçekleştirir. Bu çizimleri yaparken de İstanbul'da topladığı bazı bitkilerden çıkardığı sıvıları, bazen kahveyi veya nar ekşisini renk olarak kullanır. Bunları da bu sergide görülebilir." diye konuştu.


Walid Farouk ise Sudanlı anne ve Mısırlı babaya sahip olması nedeniyle çok kültürlü bir ortamda yetiştiğini, Sudan'a gittiğinde kendini Mısırlı gibi, Mısır'a gittiğinde de kendini Sudanlı gibi hissetmesinin sanat hayatını derinden etkilediğini ifade etti.

Kültürleri birleştirmek amacıyla yola çıktığını kaydeden Farouk, "Bir Afrikalı portresini harita ile karıştırarak çizdim. Böylelikle dünyanın en büyük meselelerinden biri olan mülteciliğe dikkat çekmeye çalıştım. Diğer portrelerimin tamamını da İstanbul'da yaptım." dedi.

Ayrıca İstanbul'a gelen ünlü fotoğrafçı Ferrante Ferranti'nin, Ferranti, Notre-Dame de Sion, Saint-Benoit, Saint-Joseph, Saint-Michel ve Sainte-Pulcherie'den oluşan beş Fransız lisesindeki tarihsel süsleme, kitap, motif, heykel ve pencerelerden süzülüp yansıyan güneş ışığı gibi detaylardan çektiği fotoğraflardan oluşan "Güneşin İzleri" fotoğraf sergisi de izleyicilerin ilgisine sunuldu.

Serginin açılışının ardından Olivier Moulin ile Mikiko Gemba'nın "Dört El Piyano Resitali" etkinliği gerçekleştirildi.

"Duyuların Haritacılığı" ve "Güneşin İzleri" sergileri 28 Nisan'a kadar Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nin fuaye alanında görülebilecek.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English