Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

'Dünyanın bulaşığı'nı yıkayan bulaşık makineleri ihraç ediyorlar

Bursa'da endüstriyel mutfak sektöründe faaliyet gösteren ve 5 kıtada 82 ülkeye dış satım gerçekleştiren İnoksan, özel siparişle 2 bin, 5 bin ve 7 bin kapasiteli büyük boy bulaşık yıkama makineleri üretiyor.

’Dünyanın bulaşığı’nı yıkayan bulaşık makineleri ihraç ediyorlar
İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1980'den bu yana endüstriyel mutfak sektöründe İnoksan markasıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.

Varlık, her türlü endüstriyel mutfak ekipmanı üretebilir teknoloji ve altyapılarının bulunduğunu vurgulayarak buzdolabı, bulaşık makinesi, fırın, yemek hazırlama üniteleri, patates soyma makineleri, pişirme gereçleri gibi endüstriyel mutfakta akla gelecek hemen her çeşitteki makine ve ekipmanı imal ettiklerini anlattı.

Otel, fabrika, kafe, bar, restoran, okul ve hastanelere endüstriyel mutfaklar kurduklarını aktaran Varlık, bugün 5 kıtada 82 ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti.

Varlık, İnoksan'ın sektörde hep ilkleri yapan firma olduğuna işaret ederek, "500 veya bin kapasiteli küçük boy makineleri sektörde üreten firmalar var ama 2 bin, 5 bin ve 7 bin kapasiteli büyük boy bulaşık yıkama makineleri üreten tek firmayız. Ürettiğimiz bulaşık makinelerini ihracat yaptığımız ülkelere satıyoruz." diye konuştu.

"Bu yıl patlama yılımız olacak"
Amerika'nın, bu sektördeki standartlarının çok zor olduğunu, bunu sağlayabilmek için iki yıldır çalıştıklarını anlatan Varlık, şöyle devam etti:

"Bu yıl inşallah patlama yılımız olacak. Amerika, en zor teknik standartları olan bir ülke. İki yıl emek verdiğimiz projeyi başardık ve artık Amerika'nın her yerine yoğun ihracat yapacak noktaya geldik. Orada bir dağıtım şirketi kurduk. Özellikle bulaşık makinesinde uluslararası zincir firmalarla bunların tüm şirketlerine dağıtır hale geldik. Hedefimiz bulaşık makinesi konusunda yeni bir markayla dünyaya yayılmak. İnoksan endüstriyel mutfak ürünleri üreten bir marka. Bu markanın altında yeni bir bulaşık makinesi markası oluşturmayı amaçlıyoruz."

Set altı, konveyörlü, giyotin tip, bardak yıkama ve flight tip olmak üzere 5 farklı bulaşık yıkama makinesi ürettiklerini belirten Varlık, ihracat yaptıkları ülkelerin birçoğuna ürettikleri bulaşık makinelerini de ihraç ettiklerini söyledi.

Varlık, yakın zamanda ABD, Paraguay, Rusya, Hollanda ve Hindistan'a da bulaşık makinesi ihraç edeceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yemek sanayilerinde, askeri kuruluşlarda, hastanelerde veya binlerce kişilerin çalıştığı iş yerlerinde konteyner gibi büyük bulaşık makineleri kuruyoruz. Bunu özel siparişle yapan tek firmayız. Diğer firmalar ev tipi bulaşık makinelerinin gelişmişi, 500 veya bin kişilik bulaşık makineleri ve bardak yıkama makineleri üretiyor. Biz bunların yanında daha gelişmişlerini de yapıyoruz. Bunları geliştiriyoruz. Dünyada sadece bulaşık yıkama makinesi üreten, bu işi yapan fabrikalar var. İnoksan'da hepsi bir arada üretiliyor. Biz de İnoksan'ın dışında Türkiye'de sadece bulaşık makinesi üreten dünyanın bildiği bir marka oluşturmak istiyoruz."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English