Son Dakika Haberler

"28. Ankara Uluslararası Film Festivali" kapsamında dünya sinemasından seçkin örnekler beyaz perdede olacak

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen "28. Ankara Uluslararası Film Festivali"nde, dünya sinemasının seçkin örnekleri izleyiciyle buluşturulacak.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfından yapılan yazılı açıklamaya göre, Halkbank sponsorluğunda düzenlenen festival, bol sürprizli programla 20-30 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Festival, "Anısına", "Berlin'den Taze Taze", "Bir Ülke: İspanya", "Terence Davies Retrospektifi", "Körleşme", "Usta İşi" ve "Dünya Festivallerinden" bölümlerinden oluşacak.

"Anısına" bölümünde yönetmen Michelangelo Antonioni "Passenger", Ingmar Bergman "Smiles of a Summer Night" filmleriyle anılacak. Yönetmen Abbas Kiarostami "Close up", Andrzej Wajda "Afterimage", Jacques Rivette ise "La Bande des Quatre" filmleriyle seçkide yer alacak.

"Berlin'den Taze Taze" bölümünde Berlin Film Festivali'nde gösterilen ve yarışan filmler, Ankaralı sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Berlin Film Festivali'nin açılışını yapan Etienne Comar'ın ilk filmi "Django", "Altın Ayı" kazanan Macar yönetmen Ildiko Enyedi'nin filmi "On Body and Soul", en iyi senaryo ödülüne layık görülen Sebastian Lelio imzalı "A Fantastic Woman" izleyiciyle buluşacak.

Festivalde, İspanyol yapımı filmler de sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. "Bir Ülke: İspanya" bölümünde, David Trueba'nın "Living Is Easy with Eyes Closed", Luis Garcia Berlanga'nın "The Executioner" filmi izlenebilecek.

"Bir Retrospektif" bölümünde de senarist, yönetmen, romancı ve oyuncu Terence Davies'in en bilinen çalışmaları yer alacak. Seyirci beyaz perdede "Distant Voices", "Still Lives", "On of Time and the City", "A Quiet Passion", "The Long Day Closes", "Sunset Song", "Terence Davies Trilogy" filmlerini izleme şansı bulacak.

Festivalin teması olarak belirlenen "Körleşme" bölümünde ise ders niteliğindeki filmlerle "Sinema bizi ne zaman körleştirir, seyircinin bakış açısı ile kameranın bakış açısı örtüşmediğinde ne olur" sorularına yanıt aranacak. Bu bölümün öne çıkan filmleri arasında Kirsten Johnson imzalı "Cameraperson", Wim Wenders'in başyapıtı "Paris Texas", Stanley Kubrick'in unutulmaz eseri "A Clockwork Orange" da yer alıyor.

Etkinlikte, bu yıl da dünya festivallerinde gösterilen filmler beğeniye sunulacak.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English