Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Dünya Rabia Günü'nde alanlara çıkılacak

-Genç Memur-Sen Genel Başkanı Beyhan: "Mısır'da demokrasiye yapılan darbenin 1'inci yıl dönümünde başta Mısır halkı ve gençleri olmak üzere Filistin, Suriye, Doğu Türkistan ile tüm mazlum halkın yanında olduğumuzu bir kez daha haykırmak için ülke genelinde meydanlarda olacağız" "14 Ağustos 'Dünya Rabia Günü' vesilesiyle uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde, Genç Memur-Sen teşkilatları tarafından organize edilen, Türkiye genelinde 81 il merkezlerinde yürüyüş ve akabinde okunacak basın bildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, "14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla Mısır'da demokrasiye yapılan darbenin 1'inci yıl dönümünde başta Mısır halkı ve gençleri olmak üzere Filistin, Suriye, Doğu Türkistan ile tüm mazlum halkın yanında olduğumuzu bir kez daha haykırmak için ülke genelinde meydanlarda olacağız" dedi.

AA muhabirine açıklama yapan Beyhan, Uluslararası Rabia Platformu'nun Mısır'da Rabia Katliamı'nın gerçekleştiği 14 Ağustos'u, "Dünya Rabia Günü" olarak ilan ettiğini söyledi.

Beyhan, 3 Temmuz 2013'te Mısır'da halkın oylarıyla seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanına karşı yapılan askeri darbenin üzerinden bir yıl değil yüz yıl da geçse meşrulaşamayacağını vurguladı.

-"Kendimizi Rabia Kuşağı olarak adlandırıyoruz"

Dünyanın her yerinde insanların aylarca sokaklarda sabahlayan ve ölümü pahasına sonuna kadar iradesine sahip çıkmaya çalışan, darbeye direnen İhvan'ı ve Mısır halkını hatırlayacağına dikkati çeken Beyhan, şunları söyledi:

"Darbeciler tarafından şehit edilen ve onurlu direnişinin sembolü haline gelen Esma gibi her gün ölüme gülümseyen gençler, üniversitelerinden darbecilere 'defol' diyen öğrenciler, yürekleri ağzında olan anneler, çocukları için iftihar edecek bir gelecek bırakmaya çalışan babalarla birlikte dünyanın farklı coğrafyalarında Rabia selamıyla aynı duyguyu yaşayan insanlar, eninde sonunda kazanacaklardır. Emperyalist ve siyonist odaklarla iş birliği yaparak silahla yönetimi eline geçirenler silahların süngüsü üzerinde saltanat süremeyecekler ve yıkılacaklardır. Türkiye'deki gençler olarak dünya gençliğini darbelere karşı sonuna kadar direnmeye, onurlarına ve oylarına, tercihlerine ve seçimlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda yapılan katliama tanık olan ve bu zulme isyan eden biz gençler, kendimizi Rabia Kuşağı olarak adlandırıyoruz."

-"Tüm genç arkadaşlarımızı bu onurlu mücadeleye davet ediyoruz"

Beyhan, Türkiye'de Mısır ve Gazze halkını anlayan ve kendilerini "Rabia Kuşağı" olarak adlandıran gençlerin vicdanı olan, insan olan herkesi zulüme, darbeye, darbecilere, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, demokrasiye ve insan hayatına kasteden her türlü eyleme karşı çıkmaya, darbecileri lanetlemeye davet ettiklerini bildirdi.

Memur-Sen ve Genç Memur-Sen'in Rabia Platformu'nun üyesi olduğunu belirten Beyhan, "Mısır'da demokrasiye yapılan darbenin 1'inci yıl dönümünde başta Mısır halkı ve gençleri olmak üzere Filistin, Suriye, Doğu Türkistan ile tüm mazlum halkın yanında olduğumuzu bir kez daha haykırmak için ülke genelinde meydanlarda olacağız" ifadesini kullandı.

14 Ağustos "Dünya Rabia Günü" vesilesiyle Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde, Genç Memur-Sen teşkilatları tarafında organize edilen, Türkiye genelinde 81 il merkezlerinde yürüyüş ve akabinde okunacak basın bildirisiyle eylem gerçekleştireceklerini açıklayan Beyhan, şunları kaydetti:

"Eylem, başta Genç Memur-Sen üyeleri, Rabia Platformu bileşenleri, kardeş kuruluşlarımızın gençlik teşkilatları ve tüm halkın katılımına açık olacaktır. Rabia Kuşağı olan bizler daima adaletin, hürriyetin, meşruiyetin, insan haklarının savunucusu olacağız. Tüm genç arkadaşlarımızı bu onurlu mücadeleye davet ediyoruz. 14 Ağustos Dünya Rabia Günü'nde, Mısır'daki darbenin üzerinden bir yıl değil 100 yıl da geçse Esma'nın yanında olmayı sürdürecek, hakkı haykıracak, insanlığı ayakta tutmak için görevde olacağız. Mısır'da Esmaların, Gazze ve Suriyeli kardeşlerimizin çığlığına kulak tıkayamayız. "

14 Ağustos ünya Rabia Günü'nde başta Gazze ve Rabia Meydanı, Suriye ve Doğu Türkistan'da yaşanan katliamlar olmak üzere mazlumlar için tüm dünyada protesto gösterileri düzenlenecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English