Son Dakika Haberler

Avustralya'da erken ölümlerin en önemli nedenlerinden biri kanser

Anadolu Ajansı haberine göre;
MELBOURNE (AA) – Avustralya'da erken ölümlerin en önemli nedenlerinden birinin kanser olduğu bildirildi.

Avustralya Kanser Konseyi CEO'su Sanchia Aranda, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla AA'ya yaptığı yazılı açıklamada kanserin yaşla da bağlantılı bir hastalık olduğunu, insanların ömrü uzadıkça kanser vakalarının da arttığını ifade etti.

Dünya Kanser Günü'nün ardındaki küresel organizasyon Uluslararası Kanser Kontrolü Birliğinin de başkanlığını yapan Aranda, ülkede cilt kanserinin en yaygın görülen kanser türü olduğuna işaret etti. Aranda, bunun dışında kadınlarda meme, erkeklerde de prostat kanserine sık rastlandığını belirtti. Melanoma türü dışındaki cilt kanseri türlerinin nadiren ölümcül olmasından dolayı farklı bir kategoride değerlendirildiğini anımsatan Aranda, ülkede en fazla ölüme neden olan türleri meme ve prostat kanseri olarak sıraladı.

Aranda, "2017'de 134 binden fazla Avustralıya kanser teşhisi konulabileceğini tahmin ediyoruz. Bu da her 4 dakikada bir Avustralyalıya kanser teşhisi konulacağı anlamına geliyor. Bu rakam, 1990'lı yılların başlarındaki kanser vakalarının iki katı kadar." bilgisini verdi.

Avustralya'da kanser teşhisi konulanların hayatta kalma oranlarında artış olduğuna işaret eden Aranda, ‘‘Bugün tanı konanların yüzde 68'i, türüne ve kanserin vücutta ne kadar yayılmış olduğuna bağlı olarak en az beş yıl hayatta kalacak. Bu da 1980'lerdeki hayatta kalma oranlarına oranla yüzde 20'lik bir artışa denk düşüyor.'' ifadesini kullandı.

Avustralya'da kanserin kadınlara göre erkeklerde daha fazla görüldüğüne dikkati çeken Aranda, erkeklerin kanserden ölme oranının da daha yüksek olduğunu belirterek ‘‘Bu yıl tahminen 47 bin 700'den fazla Avustralyalının kanserden öleceği tahmin ediliyor. Bunların 27 bininin erkek, 20 bin 700'ünün ise kadın olacağı sanılıyor." ifadesine yer verdi.

Avustralya'da kanser hastaların yüzde 68'inin nüksetme riski olmasına rağmen başarıya tedavi edilebildiğini belirten Aranda, ‘‘Ancak kanser, karmaşık bir hastalıktır ve farklı tedavi türlerine ihtiyaç duyan 200'den fazla çeşidi bulunmaktadır. Tek bir tedavide bulunulması pek olası değildir." ifadelerini kullandı.

Avustralya'da her üç kanser vakasından birinin tedavi edebildiğinin altını çizen Aranda, şunları kaydetti:

"Kanser yükünü azaltmanın en iyi yolu kanseri önlemeyi teşvik etmektir. İnsanlar, sigarayı bırakarak, güneş ışınlarının zararlı etkisi konusunda bilinçli davranarak, alkol alımını azaltarak, sağlıklı bir kilo için diyet uygulayarak, fiziksel olarak aktif bir yaşam sürerek kanser riskini azaltabilir.''


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English