Son Dakika Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Engelliler, aileleriyle 20 milyonluk bir kitle. Ortak ses çıkarsalar tek başına bir partiyi iktidara getirebilirler" "Bizim hedefimiz şu; siyasi görüşü, etnik kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun kesinlikle hiçbir ayrım yapılmaksızın bütün yurttaşlara eşit hizmet götürmek"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, engellilerin aileleriyle 20 milyonluk bir kitle olduğunu belirterek, "Ortak ses çıkarsalar tek başına bir partiyi iktidara getirebilirler" dedi.

Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Belediyesi'nce 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe katıldı.

Engellilerin yaşamından kesitler sunan "İlle de yaşamak" adlı belgeselin ardından Kılıçdaroğlu, belgeselde rol alan engellilerin sorularını cevapladı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, bir katılımcının, CHP'nin, genel seçimde engellilere yönelik vaatlerine ilişkin sorusu üzerine şunları söyledi: 

"Avrupa'da, Amerika'da sosyal demokrasinin ivme kaybettiğinden bahsediliyor. Ama Güney Amerika'da sosyal demokratların iktidar olduklarını görüyoruz. Bizim ülkemizdeki temel sorun; siyasetin etnik, inanç, yaşam tarzı bağlamında yapılması. İnsanı insan olduğu için değerlendirmiyoruz. Çağdaş demokrasilerde bunların tamamı yasaktır. Bizim ülkemizde de yasalar bunu yasaklamıştır. Ama Türkiye'de bunu fiilen yapan siyasi partiler var. Birisi de şu an zaten iktidarda. Bizim hedefimiz şu; siyasi görüşü, etnik kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun kesinlikle hiçbir ayrım yapılmaksızın bütün yurttaşlara eşit hizmet götürmek. Hedefimiz bu. Engelliler için Anayasa dahil özel düzenlemeler var. Ama sorun, bunun gereğini yapıp yapmadığımız. Kamuda yüzde 4 engelli istihdamı zorunlu, özel sektörde yüzde 3. Engelli çalışan sayısı ise 100 bin."

Engelli derneklerinin istihdam konusunda iktidara dava açmaları gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, bu sayede geniş bir kitlenin arkalarında olacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, engelli derneklerinin çok parçalı bir durumda olduklarını anlatarak, bunun engellilerin gücünü azalttığını kaydetti. Engellilere pozitif ayrımcılık sağlamak için projeler ürettiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "Engelliler, aileleriyle 20 milyonluk bir kitle. Ortak ses çıkarsalar tek başına bir partiyi iktidara getirebilirler. O zaman demek ki, sorun sadece bizde değil, sorun ortak aklı oluşturamamakta" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belgeselde rol alan Hanife Eker, Meryem Nazlı, Burak Can Şahin, Özer Güvenç'in, engelli istihdamı, engellilerin sosyal yaşamda karşılaştığı sorunlar, erişilebilirlik, aile sigortası gibi konulardaki sorularına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, engellilerle empati kurmak için görme engelli Meryem Nazlı'nın bastonunu aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya'nın konuştuğu etkinlikte piyano eşliğinde bale gösterisi yapıldı. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English