Son Dakika Haberler

"Drone"lar askeri ve sivil alanda birçok görevin verimli şekilde yapılmasını sağlarken, kötü niyetli kullanımla adeta bir silaha dönüşüyor. Savunma sanayisinin en önemli gündem maddelerinden birini "drone"ların kabiliyetlerinin artırılmasının yanı sıra tehdide dönüşmesi durumunda bunları etkisiz hale getirmek oluşturuyor.

Drone tehdidine karşı “Türk kapanı“
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya, başkent Caracas'taki  törende konuşma yaparken, patlayıcı yüklü "drone"larla düzenlenen saldırı,  gözlerin drone kaynaklı tehditlere çevrilmesine yol açtı.
 
"Drone"lar bir süredir özellikle Ortadoğuülkelerindeki çatışma ve  saldırılarda doğrudan ya da dolaylı silah olarak kullanılıyor. Maliyeti oldukça  düşük olan, uzak mesafelerden kontrol edilebilen bu araçlar, patlayıcılarla  donatılıp stratejik hedeflere yönlendirilerek ciddi kayıplara yol açıyor.  "Drone"lar casusluk amaçlı olarak da kullanılıyor.
 
Yaşanan bu ve benzeri olumsuzluklar ile ileride karşı karşıya  kalınabilecek potansiyel tehditler, savunma sanayisinde faaliyet gösteren  şirketlerin karşı tedbirler üzerinde her geçen gün daha fazla çalışmasını  beraberinde getiriyor.
 
Türk savunma sanayisinde faaliyet gösteren şirketler de kabiliyetleri  doğrultusunda drone tespitine ve bunların etkisiz hale getirilmesine yönelik  çözümler geliştiriyor.
 
Bu alandaki son yerli ürün birkaç şirketin bir araya gelerek  oluşturduğu Kapan Drone Savar Sistemi oldu.
 
Kapan, kullanıcısına, tüm ihtiyaçları karşılayan, entegre ve tam bir  çözüm sağlıyor. Tanımlı bir bölgedeki drone tehditlerini, yüksek performanslı bir  radarla tespit eden Kapan, bunları elektro-optik sistemlerle teşhis ediyor.  Önleme kararının alınmasıyla lazer ya da radyo frekans karıştırıcı sistemlerle  drone etkisiz hale getiriliyor.
 
Sistem, yapılan denemelerde görevinin en kritik aşaması olan tespiti,  etkin şekilde gerçekleştirdiğini gösterdi. Kapan, 1,5 kilometreden küçük drone  olarak sınıflandırılan DJI Phantom 4'ü, 2,5 kilometreden daha büyük drone olarak  sınıflandırılan Hexacopter'i tespit ve takip edebiliyor.
 
Entegre ve etkin çözüm
 
Kapan'ın bu alandaki ihtiyaçları karşılamaya yönelik kritik bir sistem  olduğunu belirten savunma sanayisi uzmanları, şu değerlendirmelerde bulundu:
 
"Hem istihbarat hem patlayıcı yüklü saldırı amaçlı drone tehdidi, bir  süredir Suriye veIrak'ta gündemde. Venezuela'da yaşananlar ise bu tehdidin, ete  kemiğe bürünmüş hali oldu. Basında, çeşitli etkinliklerde, drone tehditlerine  karşı alınan tedbirlere dairhaberler görüyoruz. Kapan, bu tedbirleri bir üst  sınıfa taşıyor. Kullanıcısına, tespitten önlemeye kadar etkin ve entegre bir  çözüm sunuyor. Kapan kullanıldığında, kullanıcı biliyor ki o bölgede bir drone  varsa, bundan zamanında haberi olacak,  bu 'drone'un dost bir unsur olup  olmadığını inceleyebilecek ve gerekli gördüğü anda onu saf dışı bırakabilecek. Bu  kabiliyet, güvenlik güçlerine sahada önemli bir avantaj kazandıracak."
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English