Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Down sendromlu gencin "damatlık" hayali gerçek oldu

Şırnak'ın Cizre ilçesinde down sendromlu 23 yaşındaki Can Caba, mahalleli tarafından kendisi için düzenlenen düğün töreninde damatlık giydi

Anadolu Ajansı haberine göre;
ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Cizre ilçesinde down sendromlu 23 yaşındaki gencin "damatlık" hayali, mahalleli tarafından düzenlenen düğünle gerçekleştirildi.

Kale Mahallesi'nde oturan down sendromlu Can Caba'nın hayalini gerçekleştirmek isteyen mahalleli, boş alanda canlı müzik eşliğinde gelinsiz düğün yaptı.

Çok sayıda kişinin katıldığı düğünde alana, "Yeryüzündeki melek damat oluyor" ile "Asıl engelliler onları görmeyenlerdir" yazılı pankart asıldı.

Törende damatlık giyen Caba'yı, mutlu gününde Şırnak Vali Yardımcısı Ali Arıkan ile Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur da yalnız bırakmadı. Arıkan ve Adanur, Caba'ya altın taktı.

Törende, yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay çekildi. Tebrik mesajlarının da okunduğu törende, davetlilere pastanın yanı sıra çiğ köfte ikram edildi.

- "Bugün benim düğünüm, çok mutluyum"

Can Caba, gazetecilere yaptığı açıklamada, damat tıraşı olduktan sonra damatlık giyip, araç konvoyuyla tur attıklarını söyledi.

Törene katılanlara teşekkür eden Caba, "Bugün benim düğünüm, çok mutluyum. Hasret ve Emrah benim kardeşlerim çünkü onlar bana düğün yaptı. Allah onlardan razı olsun." diye konuştu.

Ağabey Cudi Caba da kardeşinin hayalini gerçekleştirmek için çaba gösterenlere teşekkür ederek, "Düğüne büyük katılım oldu. Ailesi olarak bundan hem sevinç hem de gurur duyuyoruz." dedi.

Mahalle sakini Hazret Saygıdar, Caba'ya düğün yapma önerilerini herkesin desteklediğini kaydederek, "Yıllardır hayal ettiği düğünü gerçekleştirip, onu mutlu etmeye çalıştık. Bunu da başardığımızı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Saygıdar, düzenledikleri düğünle engellilere yönelik farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını da vurguladı.

Sercan Dilsiz, engellilere yönelik faaliyetlere katkıda bulunmanın önem taşıdığını dile getirdi.

Esnaf Erkan Özkalay ise bir araya gelip düğün törenini gerçekleştirdiklerini anlatarak, "Cizre'de farkındalık yaratmak için böyle bir atmosferi oluşturduğumuz için gururluyuz." diye konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English