Son Dakika Haberler

Domain ve hosting seçimi nasıl olmalı?
Web sitenizi kurmak için bir adet domain satın aldınız ve bu domaini internet dünyasına katmak istiyorsunuz. Sadece domain ile olan bir şey olmadığı için ihtiyaç duyacağınız bazı hizmetler bulunmaktadır. İnternet dünyasında domaini aktif olarak kullanmak için hosting paketine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyaçları kısaca tanıtalım
" En jenerik domaini bulmak için: https://www.turhost.com/domain/

Hosting Paketi Seçimi

Hosting, web siteniz için oluşturduğunuz dosyaları barındıran, internet dünyasında yayınlamanıza yarayan paylaşımlı barındırma hizmetidir. Domain adresinizi dış dünyaya açmaya yani ziyaret edilebilmesi için bir yayın aracına ihtiyacınız olacaktır. Bunun içinde hosting paketi kullanmanız gerekecektir.
Bütçenize uygun olarak en ucuz hosting firmasından kendinize uygun olan paketi seçip satın alım yapabilirsiniz. Satın alım yaptıktan sonra alan adını yönlendirip çeşitli uygulamaları kurup web sitenizi oluşturabilirsiniz.
 

SSL Sertifikası

SSL, web sitelerinin bağlantılarının kullanıcı arasında daha güvenli bir ağ üzerinde olmasını sağlayan hizmetlerdir. Bu hizmetler standart blog siteleri için ayrı olmakla birlikte, E-ticaret yapıları içinde farklılık göstermektedir. Bunlar şu şekildedir;
# Blog Siteleri İçin SSL : Kişisel,teknoloji veya standart bir blog sitesine sahipseniz SSL sertifikası satın almanıza gerek yoktur. Ücretsiz sağlanan Let'sEncrypt gibi SSL sertifikalarını hosting firmalarınızdan talep edebilirsiniz. İlgili SSL sertifikası standart diğer ücretli SSL sertifikaları gibidir ancak aralarında tabi ki farklarda bulunmaktadır.
# Firma Siteleri İçin SSL : Firmaların web sitesinde SSL sertifikası olması giren ziyaretçinin güvenilirliğini bir adım öne çıkarmaktadır. URL satırında çıkan firma adı ile birlikte giren ziyaretçiye kurumsal bir firma olduğunuzun görüntüsünü vermiş olursunuz. Firmalar için genede ücretsiz SSL desteği alabilirsiniz ancak kurumsallık açısından SSL sertifikası almanız daha mantıklı olacaktır.
# E-Ticaret Siteleri İçin SSL : Bankalar ile anlaşmalı e-ticaret web siteleri SSL sertifikası almakla birlikte statik ip hizmetide satın almaktadırlar. Kullanılan Kredi kartı modülünden alınan ödemelerin daha güvenli bir yapıda çalışması için SSL sertifikası şart bir durumdur. Kısaca bir e-ticaret sitesi kurmayı düşünüyorsanız SSL sertifikasını almayı unutmayınız.
 
Domain satın alımı tamamladıktan sonra ihtiyacınız olanları aldıktan sonra web sitenizi kurmaya başlayabilirsiniz. Hosting firması seçerken dikkatli olmanız gerekir. Yıllarca hizmet vermiş, tecrübeli bir ekibe sahip firma ile çalışmanız verim ve performans bakımından daha çok avantaj sahibi olabilirsiniz.
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English