Son Dakika Haberler

İstanbul Emniyet Müdürü Altınok: "Dolmabahçe Sarayı'nın Saltanat Kapısı'ndaki nöbetçi kulübesine bizce malum olunan terör örgütü üyesi bir saldırgan tarafından, önce iki el el bombası atılmış, daha sonra silahla ateş edilmiştir" "Zannediyorum ki 30 yaşlarında bir şahıs. 2003-2006 arasında cezaevinde yatmışlığı var"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Dolmabahçe Sarayı önünde nöbet tutan polislerin bulunduğu noktaya, el bombası atılmasına ilişkin, "Dolmabahçe Sarayı'nın Saltanat Kapısı'ndaki nöbetçi kulübesine bizce malum olunan terör örgütü üyesi bir saldırgan tarafından, önce iki el el bombası atılmış, daha sonra silahla ateş edilmiştir" dedi.

Olayın ardından bölgede incelemelerde bulunan Altınok, gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Olayın Saray önünde nöbet tutan polislere yönelik saldırı şeklinde olduğunu ifade eden Altınok, "Saat 14.30 sıralarında Dolmabahçe Sarayı'nın Saltanat Kapısı'ndaki nöbetçi kulübesine bizce malum olunan terör örgütü üyesi bir saldırgan tarafından, önce iki el el bombası atılmış, daha sonra silahla ateş edilmiştir. Nöbetçi kulübesinde bulunan arkadaşlarımızın müdahalesi sonucu, şahıs etkisiz hale getirilmiştir. Olay yerindeki el bombaları ise ekiplerimiz tarafından imha edilmiştir" diye konuştu. 

Bir gazetecinin sorusu üzerine Altınok, "Şahsın kimliği ve bağlantısı bizce malum. Şu anda vermek istemiyorum. Hapishanede yatmışlığı var. Şu anda elde bir saldırgan var. Allah'a hamd ediyoruz, özellikle personelimizde bir sıkıntı yok" değerlendirmesinde bulundu.

Altınok, olay sırasında herhangi bir yaralanmanın da söz konusu olmadığını dile getirerek, saldırganın pimini çekerek attığı bombanın patlamadığını aktardı. 

 

- "İki bomba imha edildi"

Daha sonra polis ekiplerinin iki el bombasını imha ettiğine işaret eden Altınok, şunları kaydetti:

"Tabanca ve uzun namlulu çok eski yapım bir silah vardı. Tahkikat ilerledikçe gerekli açıklamayı yaparız. Şu anda bizim elimizde bir kişi var. Nerede olduğu da bize kalsın. Zannediyorum ki 30 yaşlarında bir şahıs. 2003-2006 arasında cezaevinde yatmışlığı var. Artık o kadarını söyleyeyim. Gerisini daha sonra size veririm."

Bu arada sarayın bulunduğu cadde incelemelerin ardından çift yönlü trafiğe açıldı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de olayla ilgili bilgi almak için sarayın Saltanat Kapısı'na geldi.

 Öte yandan bombalı ve silahlı saldırılara karşı tedbirli olmaları istenen İstanbul Emniyet Müdürlüğü personelinden özellikle noktalarda görev yapanlara çelik yelek giymeleri konusunda uyarı yapıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English