Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da demokrasi nöbeti

Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Bingöl ve Elazığ'da alanları dolduran vatandaşlar, demokrasi nöbetti tuttu Batman Valisi Deniz: "Türk'ü Kürt'ten ayırmaya çalışan haindir, kalleştir. Bu coğrafyada bin yıldır beraberce yaşıyoruz. Fatih'in, Selahaddin Eyyubi'nin torunları bir ve beraber olduğu müddetçe hiç kimse bu topraklarda oyun oynayamaz" Bingöl Valisi Mantı: "Biz ilelebet beraber hareket etmek zorundayız. Bunun için hep birlikte, beraber olarak bu konuda çalışmamız, gücümüzü bir araya getirmemi

Anadolu Ajansı haberine göre;
DİYARBAKIR (AA) - Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Bingöl ve Elazığ'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla alanları dolduran vatandaşlar, demokrasi nöbetti tuttu.

Mardin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolaysıyla merkez Artuklu ilçesi Mustafa Yaman Caddesi'nde bir araya gelen çok sayıda vatandaş, farklı noktalara konulan "Şeref ve Demokrasi" anı defterine not düştü.

Kur'anı Kerimin okunmasıyla başlayan programda, bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri konuşma yaptı, ilahiler seslendirildi, şehitler için dua edildi.

Demokrasi nöbetinin ikinci gününde de alanı boş bırakmayan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ aleyhine slogan attı.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, Artuklu,Yeşilli ve Kızıltepe belediyeleri ile sivil toplum kuruluşları alanda kurdukları stantlarda, vatandaşlara çeşitli ikramda bulundu.

Mardin ve ilçelerindeki nöbet saat 24.00 itibariyle sona erdi.

- Batman

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Batman'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılının ikinci gününde de vatandaşlar, demokrasi nöbeti için alanlardaki yerini aldı.

Demokrasi Meydan'ında Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, İl Müftüsü Turgut Erhan, şehitler için dua etti.

Vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "FETÖ'ye idam", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Etkinlikte, sanatçısı Orhan Doyan, "Dombra" ve "Türkiyem" şarkılarını Kürtçe seslendirdi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, etkinlikte yaptığı konuşmada, FETÖ'ye darbe girişimi yaptıranların demokrasi nöbetlerinde milletin bir ve beraberliğini gördükten sonra pişman olduklarını söyledi.

15 Temmuz'da teröristlerin milletin bayrak sevgisini hesap edemediğini vurgulayan Vali Deniz, şöyle konuştu:

"Dünden bu yana tüylerimiz diken diken. Çünkü FETÖ'ye bu hain darbe girişimini yaptıranlar bu görüntüleri gördükten sonra pişman olmuşlardır. Çünkü yüreğinde vatan sevgisi, ellerinde al bayrak olan sizler olduğunuz müddetçe bu hainler başaramayacaklar. Bu milletin vatan sevgisini hesap edemediler. Onlar birçok şeyi hesap edemedikleri gibi 'vatan sevgisi imandandır' diyen yüce Peygamberin ümmeti olduğumuz için başaramadılar."

- "İmanlı millet dize gelmez"

Vali Deniz, Çanakkale'de bu milleti dize getiremeyenlerin bugün yine piyonlarını piyasaya sürdüğünü belirterek, hiçbir gücün bu milleti dize getiremeyeceğini kaydetti.

"İmanlı millet dize gelmez." diyen Deniz, "Bir ve bütün olduğumuz sürece nasıl bin yıldır bu coğrafyada özgürce, kardeşçe yaşıyorsak, yaşamaya devam edeceğiz. Bizim yapacağımız tek şey bir ve beraberliğimize sahip çıkmaktır, ayrımcılığa müsaade etmemek. Türk'ü Kürt'ten ayırmaya çalışan haindir, kalleştir. Bu coğrafyada bin yıldır beraberce yaşıyoruz. Fatih'in, Selahaddin Eyyubi'nin torunları bir ve beraber olduğu müddetçe hiç kimse bu topraklarda oyunu oynayamaz." ifadelerini kullandı.

Demokrasi nöbetlerine katılan 100 Türk Kızılayı gönüllüsü, alanda vatandaşların her türlü ihtiyacını karşıladı.



- Siirt

Siirt'te de vatandaşların, demokrasi nöbeti tuttu.

Vatandaşların ellerinde Türk bayraklarıyla katıldığı demokrasi nöbeti, 15 Temmuz gecesi darbeci askerlerin durdurulup geri püskürtüldüğü eski Siirt Valiliği bahçesinde bir araya geldi.

249 şehit için Türkçe, Kürtçe ve Arapça okutulan mevlitin ardından daha önce okunan hatimlerin duası yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Siirt Şube Başkanlığı, vatandaşlara dondurma, lokum, çay ve çeşitli ikramında bulundu.

Nöbete, Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, diğer yetkiler ile vatandaşlar katıldı.



- Şırnak

Şırnak'ta, Karayolları Kavşağı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbeti tuttu.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, sık sık tekbir getiren vatandaşlar, FETÖ aleyhine slogan attı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, alanda vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.

Programa, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Şırnak Üniversitesi Rektörü Mehmet Nuri Nas, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.



-Bingöl

Bingöl 15 Temmuz Diriliş Meydanı'nda Kur'anı Kerim okunmasıyla başlayan demokrasi nöbeti, Ulu Cami İmam Hatibi Mücahit Çelik'in dua okunmasıyla sona erdi.

Bingöl Valisi Ali Mantı, programın sonunda yaptığı konuşmada, hiç tereddüt etmen alanı dolduranlara teşekkür etti.

Bu devlete, millete hariçten ve dahilden, havadan ve karadan, yer altından ve yer üstünden belalar ve fitneler vermemesini dileyen Vali Mantı, "Olur ki bela ve fitne bu millete bir şekilde gelirse bize büyük kuvvet ve iman versin. Bizim ilime, imana ve irfana ihtiyacımız var. Biz ilelebet beraber hareket etmek zorundayız. Bunun için hep birlikte, beraber olarak bu konuda çalışmamız, gücümüzü bir araya getirmemiz lazım, bu konuda çok uyanık olmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Demokrasi nöbeti olaysız sona erdi.



- Elazığ

Elazığ'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlar gece yarısına kadar demokrasi nöbetine devam etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, tekbirler eşliğinde "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye slogan attı.

Programda, şehitler için dua okunda, yerel sanatçılar tarafından ilahiler seslendirildi.

Vali Çetin Oktay Kaldırım, programın sonunda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'ında bütün kesimleri ile hain darbe girişimine karşı birlik olup sokaklara indiğini hatırlattı.

Elazığ halkını her zaman vatanına, milletine ve demokrasisine sahip çıktığını belirten Vali Kaldırım, "Buradan binlerce, on binlerce vatan uğruna şehit olmuş bütün şehitlerimize rahmet diliyoruz. Gazilerimize de minnetlerimizi sunuyoruz, onlara uzun ömürler diliyoruz. Allah bir daha böyle kötü günler, acı günler bizlere yaşatmasın diyoruz." diye konuştu.

Programa, Vali Kaldırım'ın yanı sıra, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English