Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Doğu Marmara Makine İmalat Sektörü Araştırma Raporu

MARKA tarafından "Doğu Marmara 2014-2023 Bölge Planı ve Bölgesel Yenilik Stratejisi" kapsamında bölgedeki sektörlerden biri olan makine imalat alanında rekabetçi yapının güçlendirilmesi ve sorunların çözülmesine yönelik bir rapor düzenlendi MARKA Genel Sekreteri Ayhan: "Bugüne kadar çıktığımız mali destek programlarında toplam bütçesi yaklaşık 35 milyon lira olan 67 projeye yaklaşık 17 milyon lira mali destek sağlanmıştır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KOCAELİ (AA) - Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından, "Doğu Marmara 2014-2023 Bölge Planı ve Bölgesel Yenilik Stratejisi" kapsamında makine imalat alanının sorunlarının çözülmesi ve rekabetçi yapısının güçlendirilmesine yönelik rapor oluşturuldu.

MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, sanayinin, kalkınmada itici güçlerden biri olduğunu belirterek, bölgenin makine imalat sektöründe ayrı bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Kaynakların etkin kullanımı için bölgede öne çıkan sektörlerin tespitine yönelik MARKA tarafından iki önemli çalışma yapıldığını ifade eden Ayhan, "Doğu Marmara 2014-2023 Bölge Planı ve Bölgesel Yenilik Stratejisi" kapsamında makine imalat sektörünün öne çıkan alanlardan biri olarak tespit edildiğini belirtti.

Ayhan, öne çıkan sektörlerin alt kırılımları detayında raporların hazırlanmasına karar verildiğini dile getirerek, "Bugüne kadar hazırlanan rapor serisinin 6'ncısı olan makine sektör raporunda, sektörün geneli ve bölgemizde öne çıkan alt kırılımların dünya, Türkiye ve bölge özelindeki mevcut durumu analiz edilmiş, bugüne kadar MARKA olarak sektöre verdiğimiz destekler ortaya koyulmuş ve sektörün sorunlarını çözmeye yönelik bir eylem şablonu oluşturulmuştur." diye konuştu.

- "Makine imalat sektörüne 17 milyon lira destek"

MARKA olarak kuruldukları günden bu yana bölge için önemli olan makine imalat sektörünü birçok açıdan desteklediklerini anlatan Ayhan, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar çıktığımız mali destek programlarında toplam bütçesi yaklaşık 35 milyon lira olan 67 projeye yaklaşık 17 milyon lira mali destek sağlanmıştır. Sektörde yer alan firmaların ürettiği tüm yeniliklerin tanıtılması ve firmalar arası iş birliklerinin gelişmesinin amaçlandığı Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı'nı yıllardır destekliyoruz. Tüm bu desteklerin yanı sıra dünya, ülke ve bölge ölçeğinde sektörün alt kırılımları detayında mevcut durumunu analiz eden, kapsamlı bir veri tabanı sunan ve sektörün rekabetçi yapısının güçlendirilmesi için eylem önerileri sunan bir sektör raporu hazırlanmıştır."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English