Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Doğu Karadeniz-Güneydoğu Anadolu Kardeşlik Projesi"

Karadenizli üniversite öğrencilerinin bulunduğu 50 kişilik grup, proje kapsamında Batman'a geldi Din-Bir-Der Genel Başkanı Yıldırım: "Türk-Kürt kardeşliğini İslam ortak paydasında buluşturmak maksadıyla bu çalışmayı tamamlayacağız"

Anadolu Ajansı haberine göre;
BATMAN (AA) - Din Görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der) Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, "Türk-Kürt kardeşliğini İslam ortak paydasında buluşturmak maksadıyla bu çalışmayı tamamlayacağız." dedi.

Din-Bir-Der, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) tarafından hayata geçirilen "Doğu Karadeniz-Güneydoğu Anadolu Kardeşlik Projesi" kapsamında, Trabzon, Rize, Giresun, Ordu ve Samsun'un yanı sıra Erzincan'dan gelen 50 üniversite öğrencisi ve bazı din görevlileri, merkez Arapkent Kur'an Kursu'nu ziyaret etti. Ardından grup, Hasankeyf tarihi camilerini gezdi.

Din Görevlileri Birliği Derneği Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, AA muhabirine, proje kapsamında öğrencilerin ilk olarak Diyarbakır ve Mardin'i gezdiklerini söyledi.


Türk-Kürt kardeşliğini İslam ortak paydasında buluşturma amacıyla bu çalışmayı tamamlayacaklarını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Buradan da Siirt ve Bitlis'e giderek oradaki gençlerimizle buluşacağız. Temmuz ayında da buradan Karadeniz'e gençlerimizi götüreceğiz. Kardeşliğimizi pekiştirdiğimiz zaman şeytanlar aradan çıkar. Ülkemizde bu birlik ve beraberliği sağladıktan sonra Müslümanların arasında da birlik ve beraberliği sağlayacak adımları atmayı hedefliyoruz."

Karadeniz'den gelen öğrencileri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren MEDAV Batman Şubesi Başkanı Tahir Baran, "Proje kapsamında insanlar birbirlerine sarılıyor aynı zamanda tarihi yerleri de görme fırsatı buluyorlar." ifadelerini kullandı.

- "Burada kardeşlik ortamını gördük"

Samsun'dan gelen öğrencilerden İzzet Gür, bölgeyi gezdikten sonra sosyal medya üzerinde oluşturulan algının gerçeği yansıtmadığını gördüklerini söyledi.

Bölge insanının sevgisini gördüklerini dile getiren Gür, "Burada geldik elhamdülillah kardeşlerimizle kucaklaştık. İslam kardeşliğinin burada tahakkuk ettiğini gördük. Kardeşliğin edebiyatının yapılamayacağını, yaşanılabilir bir kavram olduğunu burada gördük." dedi.

Karadenizli öğrencilerle hasret giderdiklerini belirten Batmanlı öğrencilerden Zeyd Arıç ise "Trabzon'dan, Rize'den, Samsun'dan gelen kardeşlerimizi ağırladık. Onlara buranın kardeşlik bölgesi olduğunu ve buranın batıya aksettirildiği gibi bir yer olmadığını gösterdik." diye konuştu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English