Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Doğduğumuz ülkeye de doyduğumuz ülkeye de ihanet etmeyiz"

MÜSİAD Avusturya Başkanı Can: "Her gün haberlerde iftiralara uğramak, gazetelerde adımızın çıkması bizleri üzdü ancak bu durum bizim birlik ve beraberliğimizi daha da sağlamlaştırdı" "Hem doğduğumuz hem de doyduğumuz ülkede kimseye ihanet etmediğimiz için ve her şeyimizi paylaştığımız için Allah'ın izniyle bizim sırtımız yere gelmez"

Anadolu Ajansı haberine göre;
VİYANA (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Avusturya Başkanı Faruk Can, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkede iftiralara maruz kaldıklarını ancak bu durumun kendilerini güçlendirdiğini belirterek, "Hem doğduğumuz hem de doyduğumuz ülkede kimseye ihanet etmediğimiz için ve her şeyimizi paylaştığımız için Allah'ın izniyle bizim sırtımız yere gelmez." dedi.

MÜSİAD Viyana Şubesi tarafından düzenlenen iftar programında konuşan Can, Avusturya'da yaşayan Türk toplumu ve doğal olarak MÜSİAD'ın son bir yılda çok sıkıntılı dönemler geçirdiğini anlattı.

Karalama kampanyalarıyla kurumlarının yıpratılmaya çalışıldığını vurgulayan Can, "Her gün haberlerde iftiralara uğramak, gazetelerde adımızın çıkması bizleri üzdü ancak bu durum bizim birlik ve beraberliğimizi daha da sağlamlaştırdı." ifadesini kullandı.

Can, ülkede yaşadıkları sıkıntıların başlangıç tarihi olarak 15 Temmuz'u işaret etti.

FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı o tarihe kadar ülkede kendilerinin pek çok kesim tarafından tam olarak tanınmadığı halde birden isimleri ve faaliyetlerinin bazı kişilere servis edildiğini, haklarında iftira ve karalama kampanyaları başlatıldığını dile getiren Can, şöyle konuştu:

"Buradaki Türk toplumunun birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesini bazı kesimler istemiyor. Güzel çalışmalar yapan MÜSİAD gibi kuruluşları dağıtmak istediler ancak biz gayet şeffaf bir kuruluşuz, biz dün neysek bugün de aynı şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizler hem doğduğumuz hem de doyduğumuz ülkede kimseye ihanet etmediğimiz için ve her şeyimizi paylaştığımız için Allah'ın izniyle bizim sırtımız yere gelmez."

- "Türk toplumu Avusturya ekonomisine aldığından fazlasını veriyor"

Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ali Kaan Orbay da MÜSİAD'ın dünya genelindeki yatırım ve çalışmalarına değindi.

Ekonomik entegrasyonun bir topluma uyumun belki de en direkt ve somut göstergesi olduğunu anlatan Orbay, "Bugün Avusturya'da 6 binin üzerinde Türk kökenli işletme binlerce kişiye istihdam sağlamaktadır. Avusturya'daki Türk toplumu çalışmakta, üretmekte, kazanmakta ve paylaşmaktadır. Popülist siyasi söylemlerin aksine Avusturya'nın resmi istatistikleri Türk toplumunun Avusturya'ya aldığından daha fazla verdiğini, ülkenin kalkınmasında ve refahında iftihar edebileceğimiz bir rol oynadığını göstermektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Orbay, ekonomik ilişkilerin Türkiye ve Avusturya arasındaki beşeri köprünün taşıyıcı direkleri olduğuna vurgu yaptı.

Ekonomik ilişkilerin, sıkıntılı dönemlerde dahi kopmaları önlediğini ve diyalog kanallarının açık tutulmasına yardımcı olduğunu söyleyen Orbay, "Karşılıklı anlayış ve saygının pekiştirilmesine de katkı sağlamıştır. Bu bağlamda da MÜSİAD ve buradaki iş adamlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz." diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp dua edilmesiyle sona eren programa, Türkiye'nin Viyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay, Avusturya İslam Cemaati Başkanı İbrahim Olgun ile çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ve iş adamları katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English