Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Doğalgaz faturası ödeme süresi 10 güne çıkarıldı

EPDK tüketiciler için önemli bir düzenleme yaptı. 50 m3’ün altında borcu olan vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gazı kesilmeyecek. Yükümlülüğünü yerine getirene 24 saatte gaz verilecek.

Doğalgaz faturası ödeme süresi 10 güne çıkarıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın enerjide müşteri memnuniyeti odaklı yeni dönemi başlatması ile birlikte doğalgaz piyasasında da devrim niteliğinde bir düzenleme hazırlandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından hazırlanan düzenlemeye göre, 50 metreküpün altında borcu olan vatandaşların mağduriyet yaşamaması için doğalgazı kesilmeyecek.

Cuma günleri ve resmi tatillerden bir gün önce de doğalgaz kesintisine gidilmeyerek, tatil günlerinde vatandaşların doğalgazsız kalmasının önüne geçilecek. Böylece vatandaşların borçlarını kolaylıkla ödemeleri ve hizmetin uzun süre kesilmemesinin sağlanması hedefleniyor.

Vefat halinde ücretsiz devir

EPDK'nın son kurul toplantısında "Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği"nde değişiklik yapıldı. Sabah gazetesinin haberinde, tüketicilerin hayatını kolaylaştıran düzenlemelere göre, abonenin vefatı halinde vefat eden abonenin eşi, dağıtım şirketinde mevcut bulunan güvence bedeli aktarılarak ve ilave bir güvence bedeli alınmaksızın abone yapılacak. Bu durum diğer mirasçıların itiraz etmemesi halinde kabul edilecek.

24 saatte açılacak

Doğalgazı kesilen müşterinin, yükümlülüklerini yerine getirmesi ve dağıtım şirketine başvurusu üzerine, müşteriye halihazırda 2 gün olan en geç yeniden doğalgaz verme süresi, 24 saate indirilecek. Tesisatta bulunan eksiklikler sertifikalı firmalar tarafından giderilecek ve gerekli güvenlik önlemleri yine bu şirketler tarafından alınacak. Dağıtım şirketlerinin hizmet alacağı yapım kontrol firmalarının belirlenmesi, değiştirilmesi, sözleşmelerde yer alacak asgari hükümler ve kontrollük faaliyetlerinin yürütülmesine ilişkin usul ve esaslar EPDK tarafından belirlenecek. Dağıtım şirketleri internet sitelerinde tüketicilerin şikayetlerini iletebilecekleri "Şikâyet Başvuru Sistemi" de oluşturacak.

2018'de gaz her yerde

Yapılan düzenleme hakkında değerlendirmede bulunan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 15 yıldır kamu ve özel sektör işbirliğiyle büyük başarıların ortaya konduğunu belirterek, "İnşaallah 2018 yılında ülkemizde doğalgazın ulaşmadığı ilimiz kalmayacak" dedi. Bugün itibarıyla doğalgaz abone sayısının 13 milyon civarında olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bu da yaklaşık 50 milyon kişiye tekabül ediyor. Yani nüfusumuzun yaklaşık yüzde 65'ine gaz ulaşmış durumda" diye konuştu.

İşlemler bedelsiz

Dağıtım şirketi, şebeke ve tüketici sayısına uygun olarak yeterli sayıda bedelsiz işlem yapacak, ödeme merkezi kuracak ya da bedelsiz ödeme yapılabilecek ödeme merkezleriyle anlaşacak. Tüketicilerin kendi tercihleriyle hizmet bedeli karşılığı hizmet veren kuruluşlara ödeme yapma hakları ise saklı olacak. Dağıtım şirketleri ödeme merkezleri arasındaki rekabeti engelleyici hiçbir faaliyette bulunamayacak. Böylece oluşan rekabetten tüketiciler fayda sağlayacak.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English