Son Dakika Haberler

Aksoy: "Diyarbakır'ın diğer büyük şehirlerle hiçbir farkı yok. Herkes gönül rahatlığıyla Diyarbakır'a gezmeye de yatırım yapmaya da gelebilir, gelmelidir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Diyarbakır'ın diğer büyük şehirlerle hiçbir farkı yok. Herkes gönül rahatlığıyla Diyarbakır'a gezmeye de yatırım yapmaya da gelebilir, gelmelidir." dedi.

Valiler Kararnamesiyle Kocaeli Valiliğine atanan Aksoy için Diyarbakır Valiliğince bir otelde veda yemeği programı düzenlendi.

Programda konuşan Aksoy, göreve başladıktan kısa bir süre sonra 6-7 Ekim olaylarıyla, daha sonrasında artan ve azalan terör olaylarıyla uğraşmak zorunda kaldığını hatırlattı.

Aksoy, terörle mücadele ederken hukuk devletinin taşıması gereken vasıflar çerçevesinde bir mücadele yürütüldüğünü ve güvenlik güçlerine de "teröristle vatandaşı ayıracağız, sivillere asla zarar vermeyeceğiz" talimatı verdiğini aktararak, şöyle konuştu:

"Sivillere zarar vermeme adına yeri geldi şehit oldular. Ben özellikle güvenlik birimlerimize teşekkür ediyorum. Polisimize, askerimize, korucumuza bu hassasiyeti son noktaya kadar büyük bir ciddiyetle taşıdıkları için bu vesileyle bütün şehitlerimizi de rahmetle anıyorum."

Terörle mücadele edilirken sadece silahla değil terörü besleyen diğer alanlarla da mücadele edilmesi gerektiğini savunan Aksoy, kentin her alanda hak ettiği seviyeye gelmesi için karşı karşıya olduğu algı sorunun ortadan kaldırılması için çalıştıklarını dile getirdi.

Aksoy, iş adamları ve tur operatörlerini kente davet ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gelip burayı gördükten sonra Diyarbakır'ın anlatılanla hiç örtüşmediğini, gerçek Diyarbakır'ın çok farklı olduğunu gözleriyle görüyorlar. Diyarbakır'ın diğer büyük şehirlerle hiçbir farkı yok. Herkes gönül rahatlığıyla Diyarbakır'a gezmeye de yatırım yapmaya da gelebilir, gelmelidir."

Aksoy, tamamlanan ve devam eden projelerle ilgili olarak kente yatırım yapmak isteyenler için çok ciddi bir altyapı oluşturulduğunu söyledi.

Çalışmalar esnasında birçok konuda devlet büyüklerinin ilgi ve desteğini gördüklerinin altını çizen Aksoy, "3 yıllık süreç içerisinde belki 10 defaya yakın cumhurbaşkanımız aramıştır, sormuştur, bilgi almıştır ve talimatlarını iletmiştir. Başbakanlarımız da aynı şekilde Diyarbakır'a olan ilgileri oldukça yüksek, sorunların çözümünde de hükümet olarak neler yapabiliriz konusunda hem bizim fikirlerimizi aldılar hem de talimatlarıyla bakanlarımızın bu çalışmaları yürütmelerini sağladılar." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Aksoy ve eşine çeşitli hediyeler takdim edildi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English