Son Dakika Haberler

"Diyarbakır'da bir başka organize sanayi bölgesinin kurulmasıyla ilgili ön çalışmalara başladık" "Bütün hedefimiz Diyarbakır'a daha çok yatırım gelmesini sağlamak ve bölgenin ekonomik, sosyal anlamda gelişmesine katkı sunabilmek. İş dünyamızın yapacağı çalışmalarda biz her zaman kendilerine yardımcı olmaya devam edeceğiz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Diyarbakır'da bir başka organize sanayi bölgesinin kurulmasıyla ilgili ön çalışmalara başladık." dedi.

Valilik tarafından bir otelde "Cazibe Merkezleri Programı ve Milli İstihdam Seferberliği Tanıtım Toplantısı" kapsamında iş adamlarıyla bir araya gelen Aksoy, Diyarbakır'ın, Türkiye'nin 12'nci büyük şehri olduğunu söyledi. Aksoy, Diyarbakır'ın 1 milyon 670 bin nüfusuyla önemli kentlerden birisi olduğunu, ildeki istihdamı daha üst noktalara taşımak ve işsizliğin giderilmesi için birçok çalışmanın geçmiş dönemden itibaren yürütüldüğünü dile getirdi.

Başbakan Binalı Yıldırım'ın 4 Eylül 2016'da kente gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaptığı açıklamayla Doğu ve Güneydoğu Yatırım ve Destek Paketi'nin kamuoyuyla paylaşıldığını anımsatan Aksoy, süreç içerisinde "Cazibe Merkezleri Programı" adı altında Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 23 ile yapılacak olan yatırımlarda devletin ek birtakım yeni teşviklerinin gündeme geldiğine işaret etti.

Yatırım için son başvuru tarihinin 27 Şubat olduğunu anımsatan Aksoy, "Bu tarihe kadar iş dünyamızın yapacağı yatırımları Kalkınma Bankasına sunması büyük önem taşıyor. Özellikle yatırımcılarımızın yatırım yapabilecekleri alanları kendilerine sunma yönünde de özel gayretlerimiz var. Mevcut OSB yatırımcılara tahsisi yapılmış ve tahsisi yapılmayan parsel sayımız oldukça kısıtlı. Cazibe Merkezleri Programı dışında da talep gelmeye devam ediyordu. Biz de OSB yönetimi olarak, OSB'yi biraz daha genişletebilme adına çalışmaları başlattık ve yaklaşık olarak 2 bin dönüm araziyi mevcut OSB'ye eklemek için bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

- Diyarbakır'a 2. OSB

Diyarbakır'a gelecek dönemde yeni yatırımların yapılabileceğini öngördüklerini ifade eden Hüseyin Aksoy, şöyle konuştu:

"Diyarbakır bir tarım şehri ve burada üretilen, yetiştirilen tarımsal ürünlerin işlenerek, katma değer katılarak bundan sonraki sürece dahil edilmesi bölgemiz için büyük önem taşıyor. Bu amaçla biz Diyarbakır'da bir başka organize sanayi bölgesinin kurulmasıyla ilgili ön çalışmalara başladık. Şanlıurfa yolu üzerinde bir mera arazisi üzerinde çalışmalarımızı belirli bir aşamaya kadar getirdik. Yaklaşık olarak 3 bin dönümlük bir arazi ve bu arazinin de kente ikinci bir OSB oluşturması bakımından da çalışmalarımız var. Yine Diyarbakır'ın ilçelerinde de OSB yapılabilecek alanlarla ilgili kaymakam arkadaşlarımıza görev verdik ve çalışmalarını başlattık."

- Diyarbakır'a lojistik köy kurma çalışmaları

Aksoy, kente bir lojistik köy kurma çalışmalarının da bulunduğunu ve gelecek dönemde bunu hayata geçirmenin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek "Uluslararası alanda rekabet edebilme ve ihracatı geliştirebilme bakımından lojistik maliyetlerin düşürülmesi gerekmekte. Bunun için de lojistik köyler ticaret erbabına da önemli avantajlar sağlayacak." dedi.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün ilde yürüttüğü sulama projelerine de değinen Aksoy, "Bunlardan birisi de Silvan Barajı ve bu barajın alt projeleri. Bunlardan bir kısmı yapıldı, bir kısmı yapılacak. Bunlar da tamamlandığında Diyarbakır'daki tarımsal üretimde hem verimlilik hem çeşitlilik anlamında yeni bir yapıyı karşımızda göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Valilik, kendilerine bağlı birimler ve yerel yönetimlerle birlikte kenti daha iyi bir noktaya getirme gayretlerinin devam edeceğini dile getiren Aksoy, "Bütün hedefimiz Diyarbakır'a daha çok yatırım gelmesini sağlamak ve bölgenin ekonomik, sosyal anlamda gelişmesine katkı sunabilmek. İş dünyamızın yapacağı çalışmalarda biz her zaman kendilerine yardımcı olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde bir istihdam seferberliği projesinin başlatıldığını hatırlatan Aksoy, bu kapsamda işverenin ek istihdam sağlaması durumunda alacağı işçilerin vergi ve SGK primlerinin devlet tarafından ödeneceğini sözlerine ekledi.






























Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English