Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Diyarbakır'da öğrencilerin sivil havacılığa ilgisi

Dicle Üniversitesi bünyesinde 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren Havacılık Kulübü, bugüne kadar farklı okullardan 10 bin öğrenciyi sivil havacılık ve uçaklar konusunda bilgilendirdi Kulüp Başkanı İpek: "Amacımız öğrencilerimize sivil havacılığı ve uçağı sevdirmek" Öğrencilerden İpekçioğlu: "Eğitimin faydaları oldu. Büyüyünce uçak mühendisi olmak istiyorum"

Anadolu Ajansı haberine göre;
DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da farklı okullarda eğitim gören öğrenciler, Dicle Üniversitesi Havacılık Kulübünü (DÜHAVK) gruplar halinde ziyaret ederek sivil havacılık ve uçaklarla ilgili bilgi sahibi oluyor.

Dicle Üniversitesi bünyesinde 2010 yılından bu yana faaliyet yürüten Havacılık Kulübü, bugüne kadar 10 bin öğrenciyi sivil havacılık ve uçaklar konusunda bilgilendirdi.

Kulüpte, üniversitenin yanı sıra diğer okulların öğrencilerine model uçak, yamaç paraşütü ve havacılık alanında bilgi veriliyor. Öğrenciler, simülatör ile uçak kullanmanın heyecanını yaşıyor. Öğrencilerin aldıkları bilgiler sayesinde sivil havacılık ve uçaklara ilgisi artıyor.

DÜHAVK Başkanı Veysel İpek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır'daki farklı okullardan gelen öğrencilere model uçaklar ve sivil havacılık hakkında bilgi vererek onlara havacılığı ve uçakları sevdirdiklerini söyledi.

"Amacımız öğrencilerimize sivil havacılığı ve uçağı sevdirmek. Yamaç paraşütü, model uçak ve insansız hava araçları gibi branşlarda öğrencilerimize tanıtıcı, öğretici çalışmalar yaparak onların ileride sivil havacılık branşını tercih etmelerine katkı sunmak istiyoruz." ifadelerini kullanan İpek, çalışmalarını rektörlük desteğiyle oluşturdukları model uçak atölyesinde gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Öğrencilerin çok mutlu olduğunu anlatan İpek, çocuk ve gençlere yönelik bu tür faaliyetlerin yapılmasının önemini dile getirdi.

İpek, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimiz içeriye girer girmez gözleri parıldıyor. Hayallerinde pilotluk mesleği olanlar özellikle bize ilgi gösteriyor. Hayalinde havacılık olmayanların da yavaş yavaş ilgisi artıyor. Havacılık diğer branşlara nazaran en ulaşılmaz olarak nitelendiriliyor ama biz burada öğrencilerimizle imkansızı aşıp yapılabileceklerine dair güzel çalışmalar yapıyoruz."

Türkiye'nin her alanda olduğu gibi uçak ve havacılık alanında milli ve yerli sanayiye önem verdiğini vurgulayan İpek, etkinlikleri kapsamında öğrencilere el yapımı dronelerini tanıttıklarını aktardı.

Güneş enerji panelli drone çalışmaları olduğunu ifade eden İpek, imkan bulmaları halinde bu aracı üniversite bünyesinde yaparak ülkeye katkı sunmak istediklerini anlattı.

Öğrencilerin simülatör başında çalışma yaptığını belirten İpek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Amacımız çocukların içindeki potansiyelin ortaya çıkmasıdır. Öğrencilerimize imkan sunmazsak onların neler yapabileceğini bilemeyiz. Model uçak, yamaç paraşütü, drone, insansız hava aracı ve simülatör eğitimleri veriyoruz. Öğrencilerimize model uçakların nasıl yapıldığını, dronelerin ne gibi faaliyetlerde kullanıldığını anlatıyoruz. Anlattıklarımızı öğrencilerimize birebir uygulatıyoruz. Öğrencilerimiz simülatör uçuşları yapıyor. Bunun en büyük faydası da model uçak dünyasındaki farklılıkları görüp tanıyorlar."

- Öğrenciler eğitimden çok memnun

Öğrencilerden Mehmet Şenyiğit (11) yeni bilgiler öğrendiklerini dile getirerek "Önceden dronelerin sadece eğlence için kullanıldığını sanıyordum, şimdi tarım gibi bir çok alanda kullanıldığını öğrendim. Daha önce sadece savaş uçaklarına ilgim vardı, şimdi ise diğer uçaklara da ilgim arttı. Uçak mühendisi olmayı istiyorum." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Zümra Nur İpekçioğlu (10) ise kulüp sayesinde uçaklar hakkında birçok bilgi öğrendiklerini söyledi.

İpekçioğlu, "Önceden uçakların sadece ulaşımda kullanıldığını biliyordum. Şimdi ise uçağın zekice bir yapı olduğunu anladım. Eğitimin faydaları oldu. Büyüyünce uçak mühendisi olmak istiyorum." dedi.

Uçakları çok sevdiğini, kulüpteki eğitimin ardından daha da çok sevmeye başladığını belirten Ledeyna Buse Özkan (11), burada havacılıkla ilgili öğrenmek istediği bütün bilgileri aldığını anlattı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English