Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Diyabet ve astım hastası çocuklar spor yaptı

Konya İl Sağlık Müdürlüğünce organize edilen Egzersiz Festivali kapsamında diyabet ve astım hastası 500 öğrenci, bu rahatsızlığa yakalananların da spor yapabileceği konusunda farkındalık oluşturmak için çeşitli aktiviteler gerçekleştirdi İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç: "Diyabet ve astım hastası çocukların sosyal hayata adaptasyonlarını sağlayarak arkadaşlarıyla spor yapabileceklerini herkese göstermek istiyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KONYA (AA) - Konya İl Sağlık Müdürlüğünce organize edilen Egzersiz Festivali kapsamında 500 öğrenci, diyabet ve astım hastalarının spor yapabileceği konusunda farkındalık oluşturmak için çeşitli spor aktiviteleri yaptı.

Atatürk Stadyumu'nda ilki bu yıl gerçekleştirilen festivalde diyabet ve astım hastası öğrenciler, birçok alanda profesyonel sporcularla futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi oynadı, karate ve tekvando yaptı.

Festivale katılan eski Türk milli futbolcular Ergün Penbe, Saffet Akyüz, Hasan Hüseyin Köse ve Altan Aksoy ile ultra maraton koşucusu Gürkan Açıkgöz öğrencilerle çeşitli aktivitelerde bulunarak oyunlar oynadı. Açıkgöz, öğrencilere koşu ve ısınma egzersizleri yaptırdı.

Konya Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, festivalde yaptığı konuşmada, böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bazı çocukların doğarken belli rahatsızlıklarla hayata "Merhaba" dediğini belirten Akgün, şunları dile getirdi:

"Önemli olan yaşama 'Merhaba' dedikten sonra bizlerin bu çocuklar için neler yapabildiğidir. Bu çocuklarla ilgili aileler olarak gerekli bilince sahip olur, çocuklarımızın tedavisi konusunda üzerimize düşeni yapar, uzmanlar dahilinde sürekli takip edersek fiziksel ve kalıtımsal anlamdaki o eksiklik zaten zaman içerisinde giderilecektir. Bu gençlerimizde zamanla diğer sağlıklı çocuklar gibi toplum içerisine karışacak ve onlardan aşağı hiçbir yanı kalmayacaktır. Sosyal yaşama karışarak sağlıklı bir genç ne yapıyorsa onlarda bu düzeye gelecektir."

İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç da etkinliğin topluma ve memlekete faydalı olması temennisinde bulunarak, "Diyabet ve astım hastası çocukların sosyal hayata adaptasyonlarını sağlayarak arkadaşlarıyla spor yapabileceklerini herkese göstermek istiyoruz. Bugün diyabet uzmanı, çocuk kardiyoloji uzmanı ve çocuk alerji hekimlerimizin eşliğinde ilgili branş antrenörleriyle çocuklarımızın belli spor aktivitelerini hayatı boyunca yapabileceğini göstereceğiz. Diyabetli olup aktif spor yapan profesyonel sporcularımız da aramızda. İnşallah onlar da çocuklarımızla gün boyunca ilgilenecek." diye konuştu.

Festivale İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy'un yanı sıra sporcular, öğrenciler ve aileleri katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English