Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Diktatörlük söylentileri, anayasal değişikliklere saldırmak için kullanılan silahtır"

Mısır'ın eski adalet bakanları, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı diktatör yapmayacağını aksine ülke yönetimi açısından daha faydalı olacağını ifade etti

Anadolu Ajansı haberine göre;
KAHİRE (AA) - HÜSEYİN EL-KABBANİ - Mısırlı eski bakanlar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ı diktatör yapmayacağını bilakis ülke yönetimi açısından daha faydalı olacağını belirtti.

Ağustos 2012- Nisan 2013 tarihlerinde görev yapan eski Mısır Adalet Bakanı ve emekli Hakim Ahmed Mekki, Türkiye'de 16 Nisan'da gerçekleşecek anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçmesi ülke çıkarları için daha faydalıdır. Yeni sistem yönetimdeki birçok engelin ve krizin aşılmasını sağlayacaktır. Fransa da dahil birçok Avrupa ülkesi bu sisteme geçmiştir." dedi.

Mekki, Avrupa'nın Türkiye'deki anayasal değişikliklere karşı durmasının nedeninin, Türkiye'nin dengeli gücünün devamlılığını önlemek olduğunu vurgulayarak, "Türkler, bu savaşta üzerine düşen görevi yapmalı, çekimser davranmak yerine bu mücadeleye dahil olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Eski Adalet Bakanı Mekki, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu anayasal değişikliklerle bizim doğu ülkelerimizde olduğu gibi bir diktatöre dönüşeceğine inanmıyorum. O ülkesinde askerlerin de olduğu sivil bir lider. Diktatörlük söylentileri, anayasal değişikliklere saldırmak için kullanılan silahtır."

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, "söylentiler savaşı"na maruz kalıyor

7 Mayıs 2013- 7 Temmuz 2013 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı görevinde bulunan Ahmed Süleyman ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'yi kalkındırdığı, güçlü bir ekonomiye sahip kıldığı için "söylentiler savaşı"na maruz kaldığına dikkati çekti.

Avrupa'da Türk yönetimine destek olanların toplanma haklarına engel olunduğuna işaret eden Süleyman, "Almanya ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde anayasal değişiklik karşıtlarına gösteri düzenlemeleri için alanlar açılıyor. Ancak Türkiye yönetimine destek olanların gösteri hakları engelleniyor." görüşünü dile getirdi.

Süleyman, "Erdoğan ülkesinin menfaatleri için çaba sarf eden, dünyanın her tarafından gelen mazlumlara kucak açan bir lider bu nedenle onun, diktatör olacağına ihtimal dahi vermiyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin Avrupa Birliğine girmesini istemeyen bazı Avrupa ülkelerinin gerçek yüzünü ortaya çıkardığı için hedef tahtasına oturtulduğunu savunan Eski Bakan Süleyman, Türk halkının da ülkesinin menfaatine olacak bir şekilde oylama yapacağına inandığını sözlerine ekledi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English