Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bahçeli: Alanya'nın il yapılmasını istiyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alanya'nın il yapılması talepleriyle ilgili, "Böyle mütevazı, olgun, anlayışlı bir talebi, cumhurbaşkanı hükümet sisteminin uygulamaya geçtiği günde Sayın Cumhurbaşkanımızın buna cevap verip Alanya'yı il yapmasını sizler gibi bizler de istiyoruz." dedi.

Bahçeli: Alanya’nın il yapılmasını istiyoruz
Bahçeli, Alanya Belediyesince düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türk milletinin insanlık aleminde her zaman muhkem ve muteber bir mevkide bulunduğunu söyledi.

Tarih boyunca Türk milletinin vatanlaştırdığı toprakları sömürmek, tüketmek ve yok etmek gibi barbarca bir düşünceye kapılmadığını vurgulayan Bahçeli, "Tam tersine daima yaşamayı ve yaşatmayı hedeflemiştir. Bu anlayış tarihimizin her safhasında müstesna bir yer tutmuştur. Şeyh Edebali, Osman Gazi'ye vasiyetinde 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyerek seslenmiştir. Üç kıta ve yedi iklime hükmeden kudret işte bu anlayış ve ahlakla filizlenmiş, koca bir çınara dönüşmüştür." diye konuştu.

Bahçeli, Kuzey Afrika'dan Orta Doğu'ya, Balkanlar'dan Kırım'a, Anadolu'dan Pasifik Okyanusu'nun kıyılarına kadar, her yerde Türk izinin ve eserinin görülebileceğini belirterek, Türk milletinin diktiği ve inşa ettiği sayısız eserleriyle hem çağına hem de çağlar ötesine ışık tuttuğunu, sırf bu durumun dahi sahip olunan medeniyetin büyüklüğünü gösterdiğini ifade etti.

Türk milletinin haricindeki milletlerin daha çok doğdukları coğrafyalarda kaldığını, dolayısıyla eserlerinin de aynı dar çerçevede bulunduğunu belirten Bahçeli, "Ancak Türk milleti çıktığı diyarlardan kültürünü taşıdığı ve vatanlaştırdığı her toprağa, deyim yerindeyse hayat götürmüş, umut taşımış, heyecan ve asalet katmıştır." dedi.

- "Milletimiz huzurlu ve mutluysa biz de mutlu oluruz"

MHP'nin, aziz millet için yapılan ve yapılacak her hizmet ve eserle iftihar ettiğini kaydeden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Kim Türkiye'nin gelişmesi, Alanya'nın büyümesi için bu zamana kadar tek bir çivi çakmışsa bizim nezdimizde kıymeti vardır, saygıyı hak edecektir. Milletimiz huzurlu ve mutluysa biz de mutlu oluruz. Gayemiz üretken belediyeciliğin en güzel örneğini sergileyerek, milletimize verilen sözlerin tutulmasıdır. Bizleri iki cihanda mutlu edecek en büyük saadet işte buradadır. Çünkü varlığımızın ve mücadelemizin esası Cenabıallah'ın rızası, aziz milletimizin huzur ve refahıdır. Çağın şartlarına uygun, insanımızın arayış ve beklentilerine cevap veren yatırımların, çalışmaların, hizmetlerin yaygınlaşması hedeflerimiz arasındadır.

MHP kadrolarına görev verilen il ve ilçelerde, ulaşımdan tutun kültürel gelişmelere, sağlık hizmetlerinden alın sportif taleplere, eğitimin desteklenmesinden ticaretin geliştirilmesine, bizden hizmet beklenen her ne varsa hızlı, yerinde ve geleceği de düşünerek en mükemmel şekilde planlanan yatırımlarla hayata geçirilmesi elbette sorumluluk alanımızdadır."

Bahçeli, Antalya'nın hem Akdeniz'in incisi hem de dünyaya açılan pencere olduğunu, Alanya'nın ise Antalya'nın gözbebeği olarak değerlendirilebileceğini belirterek, Alanya'ya gözü gibi bakan bir belediye başkanının olmasından dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Alanya'nın etrafını çevreleyen, Selçuklu şaheseri kalenin adeta turizm amacıyla gelenleri sevgiyle kucaklayan bir sembol haline geldiğini anlatan Bahçeli, Alanya'nın müzeleri, köşkleri, yaylaları, hanları, evleri, ören yerleri, cami, mescit ve aynı zamanda plajlarıyla denize açılan bir medeniyet abidesi olduğunu söyledi.

Bahçeli, Alanya Belediyesinin armasında bulunan çift başlı kartalın ilçenin dünyaya bakışını özetlediğini kaydederek, "Bir yüzü doğuya diğer yüzü batıya dönük çift başlı kartal dünyanın her yerinden gelen misafirlerimize kucak açmış, farklı milletlere ev sahipliği yapmıştır. Alanya'nın çehresi Türkiye'nin huzurudur. Alanya'nın tarihi Türkiye'nin asil ruhudur." dedi.

- "Turizmle alakalı sorunlar aşılmak mecburiyetindedir"

Alanya'nın muazzam kültürel dokusu ve turizm merkezi olmasının yanı sıra sorunları da bulunduğunu, mevcut durumda turizmin arzu edilen seviyede olmadığını ifade eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, özellikle geçen yıl bazı otellerin turizm sezonunun orta yerinde kapılarını kapatmak durumda kaldığını, turizm çalışanlarının zor günler geçirdiğini dile getirdi.

Bahçeli, MHP'nin oluşturduğu bir heyetin sektörün sorunlarını incelediğini, bir rapor hazırlanarak iktidarın ve kamuoyunun dikkatine sunduğunu belirterek, "İnancım odur ki Allah'ın izniyle bu yıl geride kalan yıldan daha bereketli olacak, turizmle alakalı mevcut sorunlar aşılacaktır. Kaldı ki aşılmak mecburiyetindedir. Böylelikle Alanya'nın zengin dokusu tekrar canlanacak, turizm cenneti olan şehrimiz yeniden hak ettiği seviyelere yükselecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Alanya'nın bu yıl bazı doğal afetler yaşadığını ve bundan çiftçilerin etkilendiğini belirten Bahçeli, çiftçilerin sorunlarını dikkatle takip ettiklerini bildirdi.

Bahçeli, açılışı yapılan ve temeli atılacak 216 projenin Alanya'ya hayırlı uğurlu olmasını diledi.

- "İl olmak istiyoruz" pankartı

Açılışın ardından meydanda toplanan bazı vatandaşların taşıdığı, "İl olmak istiyoruz" yazılı pankartları gördüğünü belirten Bahçeli, "Böyle mütevazı, olgun, anlayışlı bir talebi cumhurbaşkanı hükümet sisteminin uygulamaya geçtiği günde Sayın Cumhurbaşkanımızın buna cevap verip Alanya'yı il yapmasını sizler gibi bizler de istiyoruz." dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ilçeye 3 yılda 304 milyon lira değerinde 216 eserin kazandırıldığını, hiç kredi kullanmadan kendi öz sermayeleriyle her şeyin en iyisini yapmaya çalıştıklarını bildirdi.

- Top atışıyla karşılandı

Bahçeli, Alanya Belediyesine girişinde 21 pare top atışıyla karşılandı. Açılış öncesi sinevizyonda Alanya'ya yapılan yatırımlar hakkında bilgi verildi. Zeybek ekibi de gösteri yaptı.

Açılışın ardından Bahçeli, rıhtımda onuruna verilen yemeğe katıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English