Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Adalet Bakanı Gül: Derhal bu kurguya son verilmesi talebinde bulunduk

Adalet Bakanı Gül, ABD Adalet Bakanına gönderdiği mektuba ilişkin, "Derhal bu kurguya, bu hukuk dışı uygulamaya son verilmesini ve FETÖ terör örgütü üyesi eski emniyetçinin ülkemize iadesi talebinde bulunduk." dedi.

Adalet Bakanı Gül: Derhal bu kurguya son verilmesi talebinde bulunduk
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Samsun Şubesi'ni ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

ABD Adalet Bakanı Sessions'a eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davaya ilişkin gönderdiği mektubun içeriği konusunda bilgi veren Gül, Amerika'da kurgulanan bir tiyatroyu izlediklerini belirtti. 

Türkiye'nin insanlık adına terörle mücadele ettiğine işaret eden Adalet Bakanı Gül, şöyle devam etti:

"Terörle mücadele, küresel şekilde bütün ülkelerin el birliğiyle yapması gereken bir mücadele. Türkiye bu mücadeleyi verirken, terör örgütleriyle mücadele ederken Amerika Birleşik Devletleri'nin bir terör örgütü üyesi ve mensubunu maaşa bağlaması, koruması, Türkiye aleyhine dezenformasyon ve kampanyanın öncüsü olan bir süreçte sessiz kalması asla kabul edilebilir bir şey değil. Bu şekilde devam etmesi, telafisi mümkün olmayacak birtakım zarar ve ilişkilerin zedelenmesine sebebiyet doğurabilir. Her ülke stratejik müttefik ise bu müttefikliğin gereği olarak bu anlamda daha hassas olması gerekir. Türkiye olarak bu hassasiyeti, işbirliğini yapan bir ülkeyiz ama Türkiye'nin bekasını tehdit eden terör örgütleriyle bu anlamda... İşte güneyimizde terör örgütümüze verilen destek, yine FETÖ terör örgütüne verilen bu anlamdaki desteğin asla kabul edilebilmesi mümkün değil. Amerikalı muhatabımızdan derhal bu kurguya, bu hukuk dışı uygulamaya son verilmesini ve Türk yargısı tarafından hakkında yakalama kararı çıkartılan bu FETÖ terör örgütü üyesi eski emniyetçinin ülkemize iadesi talebinde bulunduk."

FETÖ elebaşı Gülen'in de bir kez daha yazılı olarak Türkiye'ye iadesini istediklerini aktaran Gül, ABD'li meslektaşı ile telefon görüşmesi de yaptığını bildirdi.

Gülen'in talimat yazısının ortaya çıkması
Bakan Gül, FETÖ elebaşı Gülen'in farklı metotlarla terör örgütü üyelerine mesaj verdiğini vurgulayarak, "Terör örgütü üyeleri subliminal mesajlarla, gerek onların kurguladığı dizilerle, diğer birçok boyutlarla, haberleşme ağlarıyla bu tür talimatları zaten veriyorlar. Şu anda verilen mücadele Pensilvanya'ya değil, Anayasa'ya bağlı bir hukuk sistemini oluşturmak için hükümetimizin vermiş olduğu, Türk yargı mensuplarının vermiş olduğu bir mücadeledir. Dolayısıyla bu konuda çok önemli mesafe alınmıştır. Talimatlarla hareket eden, oradan gelen talimatları, Pensilvanya'yı değil de Anayasa'yı dikkate alan Türk yargı mensupları şu anda iş başındadır. Anayasa'dan değil de Pensilvanya'dan bu tür talimatlar alanlar zaten ihraç edilmiştir." diye konuştu.

Bakan Gül, Samsun Adliyesini de ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English