Son Dakika Haberler

CHP Grup Başkanvekili Özel: "AKP, bugün MHP'yi koluna almış bir yandan da CHP'ye göz kırpıyor; 'Ben bunu yutuyorum, sen de diğer küçükleri yut' diyor. Parti, insan, seçmen yutma derdimiz yok. Derdimiz Mecliste tam temsiliyet. Bunun yolu da sıfır baraj" "Sivil darbecilerin yaptığı seçim ittifak teklifiyle karşı karşıyayız. Kenan Evren'in yaptığı seçim yasası ne kadar demokratsa bunlarınki ona rahmet okutur"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti'nin MHP'yi koluna aldığını, ancak bir yandan da CHP'ye göz kırptığını öne sürerek, "Ben bunu yutuyorum, sen de diğer küçükleri yut' diyor. Parti, insan, seçmen yutma derdimiz yok. Derdimiz Mecliste tam temsiliyet. Bunun yolu da sıfır baraj." dedi.

Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'ye alışılagelmiş hakaret ve ithamlarını sürdürdüğü savundu.

Başkaları gibi "sarayın" ürettiği argümanları kullanmak zorunda olmadıklarını ifade eden Özel, "Yurtta sulh cihanda sulhu terk edip, dün 'dostum' diyerek tatile gittiğin ülkenin başındaki adamı sonra düşmanın ilan edip düşürmek için tarihler verirsen, devlet dışı unsurlarla iş birliği yaparsan, IŞİD terör örgütünü bile bir dönem müsamaha ile karşılarsan, sınırı kevgire çevirirsen, Suriye'yi bataklık haline sen dönüştürürsen, terör yapıları tehditse elbette Mehmetçik terörü durdurmak için gidecektir, maalesef şehitler verilecektir." diye konuştu.

Mehmetçiğin sınır ötesinde bulunmasının doğru olduğunu belirten Özel, Mehmetçiğin şehit olmasından, geçmişte CHP'yi dinlemeyip burnunun dikine giden, Türkiye Cumhuriyeti'nin dış politika geleneğini mahveden, her yapılan uyarıya karşı çıkan, stratejik derinliklerinde boğulan AK Parti politikaları ve yöneticilerinin sorumlu olduğunu öne sürdü.

Özel parti olarak İmralı'ya gitmediklerini, Abdullah Öcalan'a övgüler düzmediklerini, Kandil'e heyetler yollamadıklarını, Oslo'da gizli pazarlıklarda bulunmadıklarını ifade etti.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "2010 referandumu öncesinde evet oyu vermemiz için Öcalan'ın el yazısıyla bir bakan İmralı'dan yazı getirdi" açıklamasını anımsatan Özel, "Bu bakanın Beşir Atalay olduğu söyleniyor. Ey Erdoğan, 'Benim hiçbir bakanım yapmadı' de. Sükut ikrardan gelir, geçen süre iddiayı güçlendirir. Bize 'Teröristle iş birliği yapıyorsun' diyor. Hepsini yapan sensin. Önce Demirtaş'ın söylediğine cevap ver. Bakanını postacı yapmış, Demirtaş'a mektup yollatmış. Şunun binde biri bizde yok ama utanmadan, sıkılmadan nasıl iftira atıyorlar." dedi.

- "Önergenin haklılığından rahatsız"

Özel, günün süprizinin TBMM Başkanı İsmail Kahraman'dan geldiğini belirterek, TBMM başkanının da tıpkı bakanlar gibi gensoruyla düşürülebilmesine imkan tanıyan İçtüzük değişikliği tekliflerinin, kırmızı mühür vurularak geri yollandığını söyledi.

Gerekçesinde de "kaba ve yaralayıcı sözlerin olduğunun" belirtildiğini kaydeden Özel, "Gerekçede Başkan'ın yaptıklarını yazmıştık. Hangi ifade kaba, yaralayıcı görmedik. Meclis Başkanı, bu önergenin haklılığından rahatsız, bir tek hakaret, iftira, itham yok. Gerekirse zatıalilerin gönlüne göre yazarız ama gündemdeki yerini alacak, İçtüzük değişikliği teklifleriyle birleştireceğiz." açıklamasında bulundu.

- "Parsel bazında imar düzenlemesi"

Özel, AK Parti ile MHP'nin, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'ne de değinerek, teklifin demokrasi ve parlamento gelenekleriyle bağdaşmadığını öne sürdü.

Seçim ittifakının yer aldığı temsili bir oy pusulası gösteren Özel, burada AK Parti'nin, "parsel bazında imar düzenlemesi yaptığını", seçim pusulasında ittifakın herhangi bir yerine basılsa da oyun geçerli olduğunu söyledi. Özel, bu pusulayı hazırlayanlardan ileride torunlarının utanacağını öne sürerek, "Diyorsun ya Bay Kemal... Bay Kemal kendine güveniyor, 'Ben buradayım, benim seçmenin bulur' diyor. Sen, 'Milletim gelir beni bulur' diyemiyorsun. 'MHP ile kalın yer tutayım, bulunduğum yerdeki bütün arazi benim olsun' diyor." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin, CHP'ye, "Bir ittifak da siz kurun" dediğini, Türkiye'yi ileride iki partili sisteme götürmek istediğini öne süren Özel, "AKP, bugün MHP'yi koluna almış bir yandan da CHP'ye göz kırpıyor; 'Ben bunu ikna ettim, yutuyorum, sen de diğer küçükleri yut' diyor. Bizim parti, insan, seçmen yutma derdimiz yok. Derdimiz Mecliste tam temsiliyet. Bunun yolu da sıfır baraj." diye konuştu.

- "Umut verici bir görüşme olur"

Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında bir görüşme olduğuna yönelik haberlerin sorulması üzerine, bilgisi dahilinde böyle bir görüşmenin olmadığını belirtti.

Kılıçdaroğlu ve Akşener'in, Türkiye'nin çok önemli iki siyasi lideri olduğunu, bir araya gelmelerinin de normal karşılanması gerektiğini vurgulayan Özel, "Böyle görüşme olsa sizden gizli olmaz. Böyle bir görüşmenin, Türkiye'de güven artırıcı, insanlara umut verici görüşme olacağı da son derece açıktır." dedi.

CHP'nin; AK Parti ile MHP'nin kendilerinin çizdiği kafesin, çerçevenin içine, "Siz de birileriyle birlikte girin" denilecek bir parti olmadığını vurgulayan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendine ait planı olmayan, başkalarının planının parçası olur. Kanun teklifinde genel gerekçe, maddeler, madde ve gerekçeleri var. AKP, şimdi dilek ve öneriler kısmında. 'Biz MHP ile ittifak yaptık, CHP de HDP ile ittifak yapsın'... Biz HDP ile birbirine benzeyen, benzer dünya görüşlerine sahip olsak zaten tek parti oluruz. Bizim, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ile birbirinden çok farklı görüşlerimiz var. O yüzden farklı partileriz. Benzer taraflarımız varsa o katların en küçüğü demokrasi, parlamenter sistemdir. Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmak, ülkenin bölünmez bütünlüğü noktasında davranan herkestir. 16 Nisan'da vatandaş burada buluştu, yine buluşur. İttifakımız bir partiyle değil halkın, milletin kendisiyle, cumhuriyetin değerleriyle bağdaşan herkesle olacaktır."

- "Yapılan iş, Evren'in şeffaf zarfından daha ayıplı"

Özel, erken seçim ihtimali görüp görmediğine yönelik soruya, "Sürekli yemin billah erken seçim olmadığını söylüyorlar. Bunlar çok yemin ettiklerinde yalan söyledikleri ortaya çıkıyor. Geçmiş pratiğimizden bir erken seçim olabilir görüntüsü geliyor. Seçim 3 ay sonra olsa bizim için en iyisidir. Ortaya çıkan tek adam rejimi heveslisi ara dönem bir an önce sona ermiş olur." karşılığını verdi.

Sivil darbe döneminde olduklarını iddia eden Özel, "Sivil darbecilerin yaptığı seçim ittifak teklifiyle karşı karşıyayız. Yapılan iş, Kenan Evren'in karşıdan içerideki oyu gösteren şeffaf zarfından daha ayıplıdır. Evren'in yaptığı seçim yasası ne kadar demokratsa bunlarınki ona rahmet okutur. Evren'in yaptığı işlere bakın, bunların yaptığına bakın, 'rahmetli demokrat adamdır' dersiniz." görüşünü savundu.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English