Son Dakika Haberler

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 18. yılında, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde deprem şehitleri için anma programı düzenledi Depremde 3 çocuğunu kaybeden Sevin: "Eşim ve ben, enkazdan 7-8 saat sonra çıkarıldık. Uzun süren bir tedavi süreci geçirdik. Çocuklarımıza 1 hafta sonra ulaşıldı. Aradan 18 yıl geçmesine rağmen acımız hiç dinmedi"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KOCAELİ (AA) - Son yüz yılın en büyük depremlerinden biri olarak adlandırılan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 18. yılında, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde deprem şehitleri için anma programı düzenledi.

Merkez üssü Gölcük olan depremde hayatını kaybeden yaklaşık 6 bin kişi için, 17 Ağustos Deprem Şehitleri Mezarlığı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, depremde yakınlarını kaybeden aileler ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlar, 17 Ağustos Deprem Şehitliği'nde yakınlarının mezarlarını ziyaret etti. Mezarları temizleyip dua eden vatandaşlardan bazıları gözyaşlarına engel olamadı.

Şehitlikte Kur'an-ı Kerim ve mevlit okunmasının ardından şehitler için dua edildi. Bu sırada vatandaşlardan bazılarının hüzünlendiği ve gözyaşı döktüğü görüldü.

Daha sonra programa katılanlara mevlit şekeri ile çeşitli ikramlarda bulunuldu.

- "O anı ilk günkü gibi yaşıyoruz"

Gölcükte'ki depremde 3 çocuğunu kaybeden 60 yaşındaki Ayhan Sevin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aradan 18 yıl geçmesine rağmen acılarının hala ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi.

Depreme, eşi, çocukları Yunus (20), Sedanur (14) ve Ayberk (9) ile kaldığı 7 katlı binanın ikinci katında yakalandıklarını anlatan Sevin, "Bina tamamen yıkıldı. Eşim ve ben, enkazdan 7-8 saat sonra çıkarıldık. Uzun süren bir tedavi süreci geçirdik. Çocuklarımıza 1 hafta sonra ulaşıldı. Aradan 18 yıl geçmesine rağmen acımız hiç dinmedi. Korkularımız devam ediyor. Gece karanlıkta uyumakta zorluk çekiyoruz. O anı ilk günkü gibi yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haftanın iki günü kabristana gidip çocukları için dua ettiğini, mezarları temizlediğini ifade eden Sevin, "Depremden sonra bir kızım oldu, şimdi onunla avunuyoruz. Şu anda 17 yaşında lise 3. sınıfa gidiyor. Allah 3 evladımızı aldı ama bir tane de hediye etti. O bizim göz nurumuz oldu. Onların yerini doldurmaz ama doldurmaya çalışıyoruz." diye konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English